Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Doorlichting Oxford Prothese
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Doorlichting Oxford Prothese

U krijgt binnenkort een röntgenonderzoek van uw knie gewricht. Dit is besproken met uw behandelend arts. Dit knie onderzoek heet een 'Doorlichting Oxford Prothese' en verschilt van standaardopnamen.

Met een doorlichtings apparaat maakt de radiodiagnostisch laborant speciale opnamen van de prothese in uw knie. Het onderzoek vindt plaats bij Amphia Oosterhout.

Het onderzoek
De radiodiagnostisch laborant vraagt u om de knie te ontbloten. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. De radiodiagnostisch laborant maakt twee opnamen van uw knie. Bij de eerste opname ligt u op uw rug en bij de tweede opname ligt u op uw zij. Het doorlichtings apparaat kan eventueel wat gaan kantelen om de prothese goed in beeld te brengen. Het onderzoek duurt ongeveer vijf minuten.

Na het onderzoek
Na afloop van het onderzoek kunt u uw dagelijkse bezigheden gewoon voortzetten.

LET OP!
Bent u (mogelijk) zwanger? Neem dan telefonisch contact op met de afdeling Radiologie. Het kan zijn dat de behandelend arts het onderzoek uitstelt.

 

Voorbereiding
Voor dit onderzoek geldt geen speciale voorbereiding.

Uitslag
U krijgt op de vervolgafspraak met uw behandelend arts de uitslag van het onderzoek.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met onze afdeling via (076) 595 10 86. Bent u verhinderd? Wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de afdeling Radiologie? Wij kunnen uw plaats dan voor een andere patiënt gebruiken.

Locatie
De afdeling Radiologie is gevestigd op meerdere locaties. Kijk voor de juiste locatie op uw afspraakbevestiging.

Meer weten over Radiologie in Amphia?

Ga naar afdeling Radiologie

Label