Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Functie-opnamen kniegewricht
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Functie-opnamen kniegewricht

Functie-opnamen knie/enkel gewricht

U krijgt binnenkort een röntgenonderzoek van uw knie/enkel gewricht. Dit is besproken met uw behandelend arts. Dit knie/enkel onderzoek heet een functieopname of stressfoto en verschilt van standaardopnamen.

Met een stressapparaat maken de radiodiagnostisch laboranten speciale opnamen van de knie/enkel, waarbij er druk op de knie/enkel wordt uitgeoefend. 

Het onderzoek
De radiodiagnostisch laborant vraagt u om de knie/enkel te ontbloten. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. Uw knie/enkel ligt in het stressapparaat. Met het stressapparaat oefent de radiodiagnostisch laborant druk uit op het knie/enkel gewricht. Dit gebeurt tweemaal, zowel bij de binnen- als bij de buitenkant van de knie/enkel. Hiervan worden foto’s gemaakt. Het onderzoek duurt ongeveer vijftien minuten

Na het onderzoek
Na afloop van het onderzoek kunt u uw dagelijkse bezigheden gewoon voortzetten. Het kan zijn dat de knie/enkel tijdelijk iets gevoeliger is. Dat komt door de zijdelingse kracht die uitgeoefend is tijdens het onderzoek.

LET OP!
Bent u (mogelijk) zwanger? Neem dan telefonisch contact op met de afdeling Radiologie. Het kan zijn dat de behandelend arts het onderzoek uitstelt.

Voorbereiding
De knie of been niet met bodylotion insmeren. Dit belemmert het maken van foto's.

Uitslag
U krijgt op de vervolgafspraak met uw behandelend arts de uitslag van het onderzoek.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met onze afdeling via (076) 595 10 86. Bent u verhinderd? Wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de afdeling Radiologie? Wij kunnen uw plaats dan voor een andere patiënt gebruiken.

Locatie
De afdeling Radiologie is gevestigd op meerdere locaties. Kijk voor de juiste locatie op uw afspraakbevestiging.

Meer weten over Radiologie in Amphia?

Ga naar afdeling Radiologie

Label