Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Röntgenonderzoek van de slokdarm
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Röntgenonderzoek van de slokdarm

Waarom dit onderzoek?
U krijgt binnenkort een röntgenonderzoek van de slokdarm. Dit onderzoek is door uw behandelend arts aangevraagd. Het onderzoek wordt verricht om mogelijke afwijkingen aan de slokdarm op te sporen of uit te sluiten. De radioloog voert het onderzoek uit, geassisteerd door een radiodiagnostisch laborant.

Wat is een onderzoek van de slokdarm?
Bij dit onderzoek worden er met een röntgenapparaat foto's gemaakt van uw slokdarm. Om de slokdarm zichtbaar te maken gebruiken we een contrastvloeistof.

Het onderzoek
De radiodiagnostisch laborant vraagt u om zich uit te kleden. Vervolgens neemt u plaats voor het kantelbare röntgenapparaat. U krijgt een bekertje contrastvloeistof (bariumpap) te drinken. Tijdens het slikken maakt de radioloog foto's in staande en soms in liggende houding. Hij vraagt u ook om te draaien. Het onderzoek duurt ongeveer tien minuten.

Na het onderzoek
De eerste dagen na het onderzoek kunt u bij uw ontlasting nog wat resten van de witte contrastvloeistof aantreffen.

LET OP!
Bent u (mogelijk) zwanger neem dan contact op met de afdeling Radiologie. In overleg met uw behandelend arts wordt het onderzoek dan mogelijk uitgesteld.

 

 Voorbereiding
Voor dit onderzoek is geen specifieke voorbereiding nodig.

Uitslag
U krijgt op de vervolgafspraak met uw behandelend arts de uitslag van het onderzoek.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met onze afdeling via (076) 595 10 86. Bent u verhinderd? Wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de afdeling Radiologie? Wij kunnen uw plaats dan voor een andere patiënt gebruiken.

Locaties
De afdeling Radiologie is gevestigd op meerdere locaties. Kijk voor de juiste locatie op uw afspraakbevestiging.

Meer weten over Radiologie in Amphia?

Ga naar afdeling Radiologie

Label