Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Pleisterverband
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Pleisterverband

Één van de artsen van de Spoedeisende Hulp heeft naar het letsel aan uw teen of vinger gekeken. Na onderzoek en/of röntgenfoto's blijkt dat uw teen of vinger gebroken of gekneusd is. De behandeling is in deze gevallen hetzelfde.

Herstellen
Om uw teen of vinger goed te laten herstellen is deze aan de naastgelegen teen of vinger getaped. Dit noemen we een pleisterverband. Het pleisterverband zorgt ervoor dat de gekneusde of gebroken teen/ vinger steun krijgt van de naastliggende teen of vinger. Dit vermindert de pijn.

Het is ook belangrijk dat uw tenen/ vingers voldoende rust krijgen. U hoort van de arts of het in uw geval nodig is met krukken te lopen of een mitella te dragen.

Het pleisterverband

  • Zorg ervoor dat het pleisterverband niet nat wordt. Is het verband toch nat geworden? Verbind de teen/ vinger dan opnieuw op dezelfde manier. Zorg dat er altijd een gaasje tussen de tenen/ vingers zit.
  • Laat het pleisterverband tot de controle zitten.
  • Worden uw tenen/ vingers blauw, wit, warm, koud, gevoelloos of dik, ook na een periode van rust en hoogleggen? Verwijder dan het pleisterverband en leg het opnieuw, iets losser, aan.

Controle op de polikliniek
De controle vindt na 10-14 dagen plaats op de polikliniek chirurgie.

U maakt zelf een afspraak voor een controle op de polikliniek chirurgie. Maak deze afspraak zo snel mogelijk, liefst op de dag van uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Vraag op welke locatie u de afspraak heeft!

Vragen?
Neem dan contact op met de afdeling Spoedeisende Hulp. U kunt hiervoor het algemene nummer van het ziekenhuis bellen. Vraag dan of u doorverbonden kunt worden met de betreffende afdeling en locatie. Algemene telefoonnummer Amphia Ziekenhuis: (076) 595 1000.

Meer lezen over spoedeisende hulp in Amphia?

Ga naar afdeling SEH

Label