Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Spoedeisende Hulp

Dringend zorg nodig?
Is de situatie levensbedreigend? Bel 112.

Dringend maar niet levensbedreigend?
Overdag: neem contact op met uw huisarts.
Avond en weekend: neem contact op met de huisartsenpost.

Amphia Spoedeisende Hulp
Amphia afdeling SEH

Heeft u pijn, een verwonding of een ziekte waarvoor u dringende hulp nodig heeft? Dan helpen we u op de Spoedeisende Hulp (SEH). U kunt hier 24 uur per dag terecht. U komt naar de SEH als uw huisarts u heeft doorgestuurd. Of als u door een ambulance bent gebacht, als u of iemand anders 112 heeft gebeld.

Op de SEH onderzoekt ons team welk onderzoek of welke behandeling u nodig heeft. Ons team bestaat uit chirurgen, orthopeden, maag-, lever- en darmspecialisten, longartsen, neurologen en cardiologen.

Belangrijk: legitimatie en verwijsbrief meenemen!
Neem als de huisarts of 112 u doorstuurt naar de Spoedeisende Hulp het volgende mee:

Een geldig legitimatiebewijs
Een legitimatiebewijs is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Gaat het om zorg voor uw baby? Baby’s jonger dan 3 weken hebben nog geen legitimatiebewijs. In die situatie komt u binnen 14 dagen nog langs bij de afdeling Kindergeneeskunde om het legitimatiebewijs van uw baby te laten zien. Legitimatie van u als ouder mag niet worden gebruikt. Dus u moet de legitimatie voor uw kind aanvragen.

Uw verwijsbrief
De huisarts stuurt u meestal digitaal door. Heeft u toch een verwijsbrief gekregen? Neem die dan mee. Als u met een ambulance bent gebracht na een melding bij 112, heeft u geen verwijsbrief. Dat is geen probleem. De ambulance verpleegkundige meldt u dan digitaal aan.

Uw medicijnlijst
Heeft u een lijst van de medicijnen die u op dit moment gebruikt? Of heeft u deze van uw huisarts gekregen? Neem die dan ook mee. Om u de beste zorg te bieden, is het goed voor ons om direct op de hoogte te zijn van uw medicijnen. De apothekersassistent(e) neemt alle medicatie met u door als in ons ziekenhuis wordt opgenomen.

Pinbetaling SEH
Wanneer u niet in Nederland verzekerd bent voor zorgkosten, geen geldig verzekeringspasje kan laten zien of u niet in het bezit bent van een geldige Europese Verzekeringskaart, komen de kosten van de onderzoeken, behandelingen en verblijf in het ziekenhuis voor uw eigen rekening.

Wij vragen u in dit geval direct te betalen wanneer u zich meldt voor medische zorg op de Spoed Eisende hulp (SEH). Dit gaat om een voorschot van €250,-, die u kunt betalen per pin op de SEH. Contante betaling is niet mogelijk. De definitieve kosten van uw behandeling factureren wij achteraf, uw voorschot wordt hiermee verrekend.

Zijn uw kosten lager dan het bedrag wat u heeft voorgeschoten?
Het teveel betaalde bedrag krijgt u teruggestort op uw rekening. Zijn de kosten hoger, dan dient u het verschil bij te betalen, binnen de daarvoor geldende termijn.

Mochten erna een bezoek aan de SEH aanvullende zorg of een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn zullen hier ook aanvullende voorschotbetalingen voor gevraagd worden.

Kans op MRSA-bacterie? Meld dit direct!
Bent u de afgelopen 3 maanden in een buitenlands ziekenhuis geweest en behandeld? Of werkt u bij een boerenbedrijf met varkens of vleeskalveren? Meld dit dan bij uw bezoek aan de SEH. Er is dan namelijk kans dat u de MRSA-bacterie heeft.

Wachttijden op de Spoedeisende Hulp
We willen u het liefst snel helpen. Maar helaas lukt dat niet altijd. Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Er zijn mensen die dringender hulp nodig hebben.
  • De arts die veel weet over uw ziekte of verwonding is nog met andere patiënten bezig.
  • U moet wachten op uitslagen van onderzoeken.
  • U moet wachten tot we u naar een verpleegafdeling verplaatsen.
  • Op deze poster kunt u de verschillende stappen bekijken wat er gaat gebeuren als u ons bent op de Spoedeisende Hulp.

We vragen hiervoor uw begrip. We laten u altijd zo snel mogelijk weten wat er gaat gebeuren.

 

 

Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp

Hoe het eraan toegaat op de SEH leggen we u graag uit in deze video. U ziet ook waarom u soms langer moet wachten. Bekijk de video.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Label