Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Operatie bij peniskanker
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Operatie bij peniskanker

Peniskanker (peniscarcinoom) is een zeldzame vorm van kanker die vooral voorkomt bij mannen ouder dan 50 jaar. De tumor bestaat uit een kwaadaardige groei van huidcellen van de penis. Als de uroloog peniskanker bij u heeft vastgesteld, kunnen we u opereren om de tumor te verwijderen.

Behandeling

Operatie
Een operatie bij peniskanker kan op twee manieren plaatsvinden. Als de kanker alleen in de penis zit, kan de chirurg het deel van de penis met de tumor verwijderen. Als de tumor groter is, zal hij de penis gedeeltelijk moeten verwijderen.

Meestal gaat u na een dag weer naar huis. Ongeveer tien dagen na de ingreep krijgt u de uitslag van het weefsel.

Zijn er uitzaaiingen?
Als de uroloog vermoedt dat er uitzaaiingen zijn, dan wordt u geopereerd om de lymfeklieren te verwijderen. We verwijzen u dan door naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.

Chemotherapie of bestraling
Als een operatie niet meer mogelijk is, kunnen we soms met chemotherapie of bestraling helpen om de ziekte te remmen of de pijn te bestrijden.

Meer informatie voor u

 

    Meer lezen over urologie bij Amphia?

    Ga naar afdeling Urologie

    Label