Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Urologie

Heeft u klachten die te maken hebben met uw urinewegen, zoals uw nieren, blaas, prostaat of plasbuis? Dan helpen we u op de afdeling Urologie. Onze patiënten zijn mannen, vrouwen en kinderen.

Onze urologen helpen u als u bijvoorbeeld plasproblemen of nierstenen heeft. Of kanker krijgt in uw prostaat, blaas of nieren. Ook voor seksuele problemen of moeilijkheden bij het krijgen van kinderen kunt u bij ons terecht. En we helpen mannen die last hebben van hun geslachtsorganen.

Welke specialisten werken er op de afdeling Urologie?
U bent onder behandeling bij een uroloog of verpleegkundig specialist. U kunt ook arts-assistenten tegen komen, dat zijn artsen in opleiding tot uroloog. Verder kunt u de verpleegkundig specialist, (gespecialiseerd) verpleegkundigen, oncologisch verpleegkundigen en continentieverpleegkundigen tegenkomen.

Robotchirurgie

We gebruiken moderne en goed ontwikkelde apparaten. Bijvoorbeeld een operatierobot. Wilt u hierover meer weten? 

Ga naar Robotchirurgie
specialisten opereren met een robot

Waar richten we ons op?

Op de afdeling Urologie hebben we veel aandacht voor:

  • Stenen in de nieren, urineleider of blaas;
  • Ongewild urineverlies, last van de bekkenbodemspieren of blaasproblemen bij neurologische ziekten. Zoals een dwarslaesie of multiple sclerose;
  • Seksuele problemen, problemen met vruchtbaarheid bij de man, sterilisatie, hormonale problemen bij de man;
  • Aangeboren afwijkingen bij kinderen, zoals niet-ingedaalde zaadballen;
  • Grotere prostaat en de plasklachten die daarbij vaak voorkomen;
  • Oncologie (kanker aan bijvoorbeeld de prostaat, blaas of nieren).

Urologie en kanker

Als u mogelijk kanker heeft in uw prostaat, blaas of nieren, wordt u geholpen op de afdeling Urologie. Zij werken samen met een team van radiologen, radiotherapeuten, oncologen en nucleair geneeskundigen.

Voor ingewikkelde behandelingen van prostaat-, blaas- en nierkanker werken we veel samen met de afdeling Oncologie en Radiotherapie. Deze artsen werken bij Amphia, het Instituut Verbeeten, Bravis en het Eramus MC. U wordt door deze samenwerking sneller doorgestuurd voor bijvoorbeeld een behandeling met chemotherapie of immunotherapie.

Ga naar Prostaat-, blaas- en nierkanker

Andere soorten kanker

Ook bij kanker aan de penis of zaadbal komt u bij de uroloog. Lees hier meer over:

Ongewild urineverlies?

Verliest u wel eens ongewild urine of ontlasting? Dan bent u niet de enige. De bekkenbodem heeft verschillende functies. Daarom werken allerlei specialisten, waaronder urologen, gynaecologen en bekkenfysiotherapeuten. Zo krijgt u een snelle en goede behandeling. Meer weten?

Ga naar Bekkenbodemcentrum

Sterilisatie in één dag

Wilt u zich laten steriliseren? Dit is vaak mogelijk in 1 dag. We raden u aan van tevoren te vragen hoe de sterilisatie in zijn werk gaat. En op welke manier u zich kunt voorbereiden. Meer lezen?

Sterilisatie van de man

Goede zorg voor u

Een goede kwaliteit zorg vinden we belangrijk. Net als patiëntgerichtheid: we doen er alles aan om u de beste zorg te bieden. Daarbij houden we ons aan de richtijnen die gemaakt zijn voor urologen.

Het verhaal van Martin

Martin den Dekker kwam naar de afdeling Urologie voor een onderzoek. “Bij de uitslag kreeg ik te horen: kom niet alleen. Toen besefte ik dat het weleens echt niet goed kon zijn.”

Lees het verhaal van Martin

Meer informatie voor u

Onderzoeken en behandelingen

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 26

Label