Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Pad test
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Pad test

Inleiding
In verband met ongewild urineverlies wordt bij u nagegaan hoeveel urine u verliest per 24 uur. Dit gebeurt met behulp van de padtest (= incontinentie verbandtest). In deze folder kunt u lezen wat u moet doen om de test goed te laten verlopen.

Wat moet u doen?
U wordt gevraagd om 24 uur incontinentieverband te dragen in uw ondergoed. Als u urine verliest, zal dit in het verband worden opgevangen. Door het natte verband te wegen kunt u precies nagaan hoeveel urine u in 24 uur verliest.

U start 's morgens, als u opstaat, met de test.

U weegt een verband (= pad) en een afvalzakje in een keukenweegschaal en noteert het gewicht.

Vervolgens doet u de pad in uw onderbroek. Hierna gaat u gewoon door met uw dagelijkse werkzaamheden of u gaat juist dié bezigheden doen waarbij u de meeste urine verliest. Maak hiervan ook een aantekening in deze folder.

Wanneer u naar het toilet moet en u wilt ook de pad verwisselen, moet u deze niet weggooien maar in het afvalzakje doen en opnieuw wegen en het gewicht noteren. Hiervoor gebruikt u de tabel op de tweede pagina.

U trekt het gewicht van het droge verband af van het gewicht van het natte verband. Het verschil is het urineverlies wat u heeft. U herhaalt deze handeling totdat er 24 uur om zijn.

Gebruikt u 's nachts een andere soort pad, dan moet u deze voor gebruik op dezelfde manier wegen. Het resultaat van de test is het verschil van alle verbanden die u in 24 uur gebruikt bij elkaar opgeteld.

Bezoek aan de polikliniek
Deze folder met ingevulde tabel brengt u weer mee bij uw volgende controle afspraak op de polikliniek Urologie.

Vragen?
Heeft u vragen over het onderzoek dan kunt u op werkdagen van 9.00-16.30 uur bellen naar de polikliniek Urologie:

  • T (076) 595 1026

Naam: dhr/mevr
Geboortedaum:
Datum test:

Tijdstip Gewicht pad* voor gebruik Gewicht pad* na gebruik Verschil
8.00 voorbeeld 15 76 61
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
    Totaal  

* u weegt de pad zowel vóór als nà gebruik samen met het afvalzakje.

Meer lezen over urologie bij Amphia?

Ga naar afdeling Urologie

Label