Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Amphia en Erasmus MC werken samen voor beste patiëntenzorg
Aanmaakdatum:

Amphia en Erasmus MC werken samen voor beste patiëntenzorg

Amphia in Breda en Erasmus MC in Rotterdam hebben op 11 november een samenwerkingsovereenkomst getekend. Inzet is het bieden van de beste zorg en bijdragen aan de gezondheid en de zorgopgave waar Zuid West Nederland voor staat.

Bekijk onder dit artikel de korte film die is gemaakt ter gelegenheid van de samenwerking. 

Op vele zorggebieden werken specialisten in Amphia en Erasmus MC al nauw samen. Met de overeenkomst worden die samenwerkingsverbanden bekrachtigd en ontstaan er kansen op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs.

De komende jaren zorgt een groeiende zorgvraag en een toenemende complexiteit van deze vraag voor een grote maatschappelijke uitdaging. Vergrijzing, toename van het aantal mensen met één of meer chronische ziekten, aandacht voor duurzaamheid, een veranderende kijk op gezondheid en een pandemie als COVID-19 spelen daarbij een rol. Daarnaast zullen technologische innovaties zoals robotica, e-Health, gepersonaliseerde medicijnen, nanotechnologie en andere ontwikkelingen invloed hebben op de ontwikkeling van de zorg.

Het initiatief voor de verdere ontwikkeling van de samenwerking is genomen door de artsen van de beide ziekenhuizen. “Veel specialismen werken al  samen. Door de samenwerking kunnen we elkaar blijven  versterken en voorop blijven lopen op  het gebied van zorgkwaliteit, ontwikkeling en technologie”, aldus Remco Djamin, voorzitter medisch specialistisch bedrijf Amphia. Clemens Dirven, voorzitter Stafconvent Erasmus MC, geeft aan dat patiënten onder andere vaker dicht bij huis geholpen kunnen worden door optimaal samenwerken in de zorgketen.

Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur Amphia: “Om de kwaliteit van de zorg op een hoog niveau te houden, ook in tijden van een pandemie, is samenwerken noodzakelijk. Uitwisselen van kennis en kunde binnen een netwerk van professionals vergroot de expertise en biedt ruimte voor specialisatie.”

Zijn collega Ernst Kuipers van het Erasmus MC vult aan: “Amphia en Erasmus MC voelen zich verantwoordelijk voor betaalbare en toegankelijke zorg in de regio en dragen hiertoe graag bij aan oplossingen.”

Video url

Meer weten over de samenwerkingen van Amphia?

Ga naar Samenwerkingen

Label