Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Amphia realiseert als eerste ziekenhuis in Nederland een bi-directionele koppeling tussen epd en dialysemachines
Aanmaakdatum:

Amphia realiseert als eerste ziekenhuis in Nederland een bi-directionele koppeling tussen epd en dialysemachines

Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een bi-directionele koppeling weten te realiseren tussen het elektronisch patiëntendossier van Epic en de  dialysemachines van Fresenius. Met deze koppeling kunnen de systemen met elkaar communiceren waardoor de zorgprofessionals van de dialyseafdeling geen data van het ene systeem meer over hoeven te zetten in het andere systeem. Alles staat nu op één plek waardoor data ook voor andere afdelingen inzichtelijk is.  

Technische uitdaging
Voor de dialyseafdeling was de overstap naar Epic al enige tijd een wens, ter verbetering van kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. Technisch vormde de koppeling een uitdaging. De nieuw aangeschafte dialyseapparatuur van Fresenius kon niet direct aan Epic worden gekoppeld. De oplossing werd  gevonden door een unieke samenwerking tussen Amphia, Fresenius en Diasoft.

Uniek
De unieke bi-directionele koppeling zorgt ervoor dat enerzijds het dialysevoorschrift vanuit Epic geautomatiseerd in de dialysemachine komt. Anderzijds worden er metingen verricht tijdens de dialysebehandeling en na de behandeling in Epic weggeschreven. De zorgprofessionals hoeven hierdoor de metingen van de behandeling niet meer handmatig te registeren. Dit scheelt tijd en voorkomt fouten.

Aanvullende registraties
De bouw en implementatie van het dialysedossier (voorheen in Diamant) in Epic gaf de afdeling de mogelijkheid om registraties toe te voegen en te automatiseren in een veilige omgeving. Zo kunnen nu in Epic de gegevens en kwaliteitsparameters van nefrologische patiënten, van nierfalen tot dialyse en niertransplantatie, worden geregistreerd. Ook wordt nu  gebruik gemaakt van de vaccinatiemodule voor Hepatitis B vaccinaties, is het dialyse medicatieproces op diverse punten verbeterd en veiliger geworden, worden vragenlijsten via Epic aangeboden en zijn de resultaten in Epic inzichtelijk.  

Voor de patiënten van de afdeling zijn de merkbare gevolgen van de overgang beperkt. Door de koppeling hebben de zorgprofessionals van de dialyseafdeling meer tijd om aan de patiënt te besteden. Dat is wat zij natuurlijk het liefst doen: de behandeling van nierfalen voor de patiënt minder belastend maken, door het bieden van deskundigheid, zorg en persoonlijke aandacht.

Ga naar afdeling Dialyse

Label