Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.

Dialyseafdeling

Goed werkende nieren zijn noodzakelijk voor een gezond leven. Soms werken uw nieren minder goed of helemaal niet meer. Dit kan in je genen zitten. Of komen door bijvoorbeeld een langdurige nierziekte. Als uw nieren niet goed werken moet de functie van uw nieren worden overgenomen. Met een machine maken we het bloed in uw lichaam schoon. Dit heet dialyseren.

Op onze afdeling werken we als team samen om u de beste zorg te bieden. Het team bestaat uit nefrologen (artsen gespecialiseerd in nierziekten), dialyse-verpleegkundigen, diëtisten en medisch maatschappelijk werksters. Maatschappelijk werk helpt u bij vragen, gedachten en gevoelens.

Behandelingen

Het nierfalenteam begeleidt u in de keuze tussen het starten van een nierfunctievervangende behandeling (dialyse of een donornier) of een conservatieve behandeling (medicijnen en/of een dieet). Bekijk ook de consultkaart en de 3 goede vragen die hiervoor door uw arts gebruikt wordt.

De afdeling Dialyse biedt de volgende vormen van behandelingen:

  • Peritoneaal dialyse (buikspoelingen). Uw buikvlies wordt als filter gebruikt. U voert deze behandeling thuis uit. Dat kan met handmatige wisselingen, Continue Ambulante Peritoneale Dialyse (CAPD) of met behulp van een machine Automatische Peritoneale Dialyse (APD).
  • Hemodialyse. Deze behandeling wordt verricht op de afdeling Dialyse. U komt drie keer per week overdag naar de afdeling voor een behandeling van gemiddeld vier uur. Voor een beperkte groep is nachtdialyse mogelijk, dit is vier keer per week. In sommige gevallen is dialyse thuis mogelijk, vooral wanneer u een partner heeft die u kan ondersteunen. Organisaties Dianet en Vitaal hebben een samenwerkingsverband met de dialyseafdeling van het Amphia wanneer er gekozen wordt voor thuisdialyse.
  • Plasmafiltratie. Op de Dialyseafdeling is de mogelijkheid voor deze behandeling aanwezig. 

Wanneer kunt u dialyseren?

Van maandag tot en met zaterdag kunt u in de ochtend en middag dialyseren. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is dit ook ’s nachts mogelijk.

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 36 18