Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Alles is mogelijk als het gaat om fertiliteit
Aanmaakdatum:

Alles is mogelijk als het gaat om fertiliteit

Elke Struiwig (27), (agnio) fertiliteitsarts

“Stellen komen bij ons als ze een jaar hebben geprobeerd om zwanger te worden. We onderzoeken het onderliggende probleem en kiezen een passende behandeling. Als ze vervolgens een fertiliteitstraject beginnen, komen ze hier heel vaak.  Sommige vrouwen komen meerdere keren per week langs voor een baarmoeder-echo.

Ik zie 25 tot 40 mensen per dag. Vaak vrouwen die niet meer in hun eigen lichaam geloven, omdat het maar niet lukt om zwanger te worden. Elke maand is een nieuwe achtbaanrit. Nadat je weer ongesteld bent geworden, heb je een paar dagen om te herstellen van het verdriet. Dan komt de volgende vruchtbare periode er alweer aan. Weer twee spannende wachtweken... Sommige vrouwen gaan dan wel twintig keer per dag naar het toilet om te kijken of ze al ongesteld zijn.

Steun
Wat dit werk mooi maakt, is dat je mensen veel kunt bieden. Niet alleen op medisch gebied. Ook qua steun. Koppels zijn zo gefocust op hun kinderwens dat ze de andere leuke dingen niet meer zien. Door de stress verliezen sommige stellen elkaar uit het oog.

Ik geniet van het onverwachte aspect van mijn beroep. Ik kan niet bepalen wie wel of niet zwanger wordt deze maand. Maar als het gebeurt is er zo veel blijdschap en soms ongeloof. Bij een vrouw die ik behandelde had ivf geen meerwaarde. Het enige advies dat ik kon geven: ga zelf aan de slag, je hebt vijf procent kans om zwanger te worden. Twee maanden later was ze zwanger. Alles is mogelijk in de fertiliteit.

We hebben elk jaar een prikbord vol geboortekaartjes

Elke Struiwig

Top van Nederland
Amphia heeft goede zwangerschapscijfers. We horen bij de top van Nederland, zoals je hieronder kunt zien aan de cijfers van 2020.

We hebben elk jaar een prikbord helemaal vol geboortekaartjes. Het is een afdeling om trots op te zijn. Ons team bestaat uit drie fertiliteits-artsen, drie gynaecologen en zeven assistentes. Iedereen heeft evenveel hart voor de zaak. De artsen kunnen door het drukke spreekuur niet altijd alle tijd nemen voor patiënten. Dat vangen de assistentes op. Zij bieden altijd een warm luisterend oor. Hierdoor wordt onze zorg zo goed gewaardeerd.

Mijn toekomstdroom? Naast arts ben ik ook gedragscoach. Mijn missie is om de fertiliteitszorg te optimaliseren. Er moet meer aandacht komen voor een positieve mindset en leefstijl. Leefstijl is de enige bewezen factor waarmee je de kans op een zwangerschap kunt verhogen. Een weetje: per BMI-punt boven de 29 vermindert de kans op zwangerschap met vier procent per jaar!

Community
Als gedragscoach is Elke is een facebookgroep gestart: Vruchtbaar door het kinderwens traject. Daar besteedt zij veel aandacht aan psychologie en leefstijl. Dat is ook een plek waar mensen elkaar vinden. “Ervaringen delen, elkaar ondersteunen. De leden zijn lief voor elkaar, krijgen hier geen ongevoelige opmerkingen zoals ‘dan neem je toch een hond.’ Ik gebruik die community zelf om medische informatie te delen, en dingen die niet waar zijn te weerleggen. Maar vooral om mensen moed te geven.” Aldus Elke Struiwig.

 

Ga naar afdeling Fertiliteit
Team Fertiliteit van Amphia
Team Fertiliteit van Amphia

Label