Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Fertiliteit

Gaat zwanger worden niet vanzelf, heeft u een heel onregelmatige menstruele cyclus (korter dan 21 dagen en langer dan 35 dagen) of herhaalde miskramen? En wilt u graag zwanger worden? Dan kunt u terecht bij de polikliniek Fertiliteit.

U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere specialist. Het is belangrijk dat u als vrouw in deze situatie alvast start met het innemen van foliumzuur.


Elke menstruele cyclus heeft u 20% kans om spontaan zwanger te worden. In totaal wordt 85% van de koppels zwanger in het eerste jaar. Echter zwanger worden gaat helaas niet altijd makkelijk. Indien u niet zwanger bent geworden na 1 jaar, of er bestaat een andere reden om aan te nemen dat u verminderd vruchtbaar bent, zult u door uw huisarts worden verwezen voor een vruchtbaarheidsonderzoek. Bij dit vruchtbaarheidsonderzoek gaan wij op zoek naar een mogelijke oorzaak van uw kinderloosheid. Daarnaast bespreken we met u de verschillende behandelingsopties.

Uw eerste bezoek

Voor uw eerste afspraak krijgt u een digitale vragenlijst toegestuurd via mijnAmphia met vragen rondom uw kinderwens. MijnAmphia kunt u via uw DigiD aanvragen. Aan de hand van deze vragenlijst gaan wij samen met u op zoek naar de reden waarom zwanger worden niet lukt. Om te weten of u spontaan zwanger kunt worden, zal een lichamelijk onderzoek met inwendige echografie plaatsvinden. Vaak is er ook een bloedonderzoek nodig en wordt een zaadonderzoek verricht. Lees meer in de folders:

Wij helpen u om de kans zo groot mogelijk te maken dat u zwanger raakt. Een gezonde leefstijl is daarvoor heel belangrijk. Overgewicht kan namelijk uw zwangerschapskans drastisch verminderen. Daarnaast kan het extra risico’s met zich meebrengen tijdens een fertiliteitbehandeling. Ook vergroot het de kans op complicaties tijdens de zwangerschap. Hierbij moet u denken aan zwangerschapssuiker, zwangerschapsvergiftiging, moeilijkheden tijdens de bevalling en doodgeborenen. indien u een bmi van boven de 30 heeft, adviseren wij u om af te vallen. Bij een BMI van 40 of hoger starten wij geen behandeling op.

Volgende afspraken

We streven ernaar om uw vruchtbaarheidsonderzoek binnen 1 maand af te ronden. Tijdens uw vervolgafspraak worden de uitslagen van het onderzoek met u besproken. Hierna wordt een vervolgplan met u gemaakt. Er zijn nu 3 behandelopties   

  1. Er is sprake van een hoge spontane zwangerschapskans en u mag nog een tijdje afwachten.
  2. Er zal nog meer aanvullend onderzoek moeten worden verricht (bijvoorbeeld een operatie).
  3. Er zal gestart worden met een fertiliteitsbehandeling.

Zwangerschapskansen IVF en ICSI

De kansen om zwanger te worden met behulp van IVF of ICSI liggen bij Amphia hoog in vergelijking met andere klinieken in Nederland.

Corona en vaccinatie

Wil je graag zwanger worden en heb je nog twijfels over het wel of niet vaccineren tegen corona? Dat is heel begrijpelijk. Je wil namelijk het beste voor jou en jouw (toekomstig) kindje. In deze video vind je meer informatie over corona en vaccinatie tijdens de zwangerschap.

NOS, 22 dec 2021
Video url

Psychologische ondersteuning

Een onvervulde zwangerschapswens gaat meestal gepaard met stress. Dit is de reden waarom 1 op de 2 koppels elkaar uit het oog verliezen tijdens en na het fertiliteitstraject. Als u merkt dat u behoefte heeft aan hulp, helpt uw gynaecoloog u daar graag mee verder.

Freya Pluim

Al jaren ontvangt Amphia dit keurmerk: een bewijs van kwaliteit voor fertiliteitszorg. 

Over de Freya Pluim
freija pluim

Amphia werkt samen met het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 41

Label