Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

In goede conditie zijn voor een operatie; deze app maakt het mogelijk!
Aanmaakdatum:

In goede conditie zijn voor een operatie; deze app maakt het mogelijk!

In goede conditie zijn voor een operatie; deze app maakt het mogelijk!

Een operatie aan de grote lichaamsslagader in de buik is ingrijpend. De patienten die deze ingreep ondergaan, zijn vaak op leeftijd. De behandeling heeft als insteek om de kwaliteit van leven te behouden. In samenwerking met medische technologiebedrijf Medtronic heeft Prof. dr. Lijckle van der Laan Thomas Timmers van Interactive Studios de opdracht gegeven om een app te ontwikkelen speciaal voor deze behandeling. Op donderdag 17 november 2022 zetten Prof. Dr. Lijckle van der Laan en Henk Westendorp van Medtronic hun handtekening onder de afspraak om met deze app patienten de komende tijd te gaan ondersteunen bij het kiezen en ondergaan van de juiste behandeling.

App
De app geeft informatie over de keuze tussen een open-buik-operatie en de operatie door een bloedvat. Ook geeft de app tips over oefeningen en diëten, en is er aandacht voor de mantelzorger. Het doel van de app is om in een zo goed mogelijke conditie te zijn vóór de operatie.

Samenwerking en effect van de app
Het effect van het gebruik van de app wordt onderzocht door Bergin Gosha, PhD student project passende zorg aorta Chirurgie, voor zijn promotie. Hij onderzoekt de ervaringen met de app. Dat doet hij bij de oudere patiënten, op de afdeling vaatchirurgie van Amphia. Zijn er minder complicaties? Is de kwaliteit van hun leven beter? Het gebruik van de app wordt onderzocht in het kader van het project ‘passende zorg in de aorta-chirurgie’.

De begeleiding is door prof. dr. Lijckle van der Laan samen met de hele onderzoeksgroep: onder andere de afdeling Geriatrie, Fysiotherapie, Diëtiek, Verpleegkundig specialisten en vaatchirurgen van Amphia. Medtronic ondersteunt dit project financieel, maar op onafhankelijke wijze.

Onderteken moment met Medtronic
Vlnr: Henk Kusters (firma Medtronic), Bergin Gjosha (PhD student project passende zorg aorta Chirurgie), Daniëlle van Wensveen (firma Medtronic), Henk Westendorp (CEO Medtronic Benelux) en Prof. Dr. Lijckle van der Laan (principal investigator).
Lees hier meer over vaatchirurgie

Label