Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Vaatchirurgie

Op de afdeling vaatchirurgie helpen wij u bij problemen met uw bloedvaten, zowel aders als slagaders. Bijvoorbeeld als een bloedvat te wijd of te smal is, of als een bloedvat is afgesloten. Heeft u tijdens het lopen pijn in uw benen? Ook dan wordt u vaak naar ons doorverwezen.

Als u problemen heeft met uw bloedvaten, ontstaan er mogelijk verschillende klachten. Bijvoorbeeld pijn bij het lopen, benauwd of erg moe zijn. Het kan ook zijn dat u geen klachten heeft.

Uw behandeling

Problemen met bloedvaten zijn vaak het gevolg van andere problemen. Zoals een hoge bloeddruk, roken, overgewicht, suikerziekte of uw manier van leven. We kijken eerst wat de oorzaak van uw klachten is. Daarna maken we een plan voor uw behandeling. Er zijn verschillende manieren om problemen met uw bloedvaten te behandelen. Bijvoorbeeld met medicijnen of een operatie via een klein gaatje in de liesslagader (endovasculair). Of met een bypass (omleidingsoperatie). Vaak is het noodzakelijk om uw manier van leven aan te passen, zoals stoppen met roken.

Oorzaken

Soms zitten problemen met de bloedvaten in uw familie. Maar ook andere oorzaken zijn mogelijk. Bijvoorbeeld problemen met uw voedselvertering, slap bindweefsel (wat alles in het lichaam bij elkaar houdt), een zwangerschap of veranderingen in uw hormonen. Ook uw voeding en de manier waarop u leeft veroorzaken soms problemen met de bloedvaten. Zoals te veel alcohol drinken, overgewicht, veel zitten, veel staan en te weinig bewegen.

Problemen met de bloedvaten voorkomen

U kunt verschillende dingen doen om uw bloedvaten gezond te houden en slagaderverkalking te voorkomen. Veel bewegen is goed voor uw bloedvaten. Ook sommige oefeningen hebben een positieve invloed. Het om en om aanspannen en ontspannen van de beenspieren houdt het bloed in beweging.

Spreekuur kwetsbare ouderen

Voor kwetsbare ouderen hebben we een speciaal spreekuur. Bent u ouder dan 70 jaar en moet u geopereerd worden? Dan onderzoeken we eerst hoe fit u bent. Als het nodig is, krijgt u fysiotherapie of advies over de voeding. Het voordeel hiervan is dat u dan na de operatie sneller beter wordt.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 90
Topzorg

Label