Let op: maatregelen voor patiƫnten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Amphia positief beoordeeld voor audit VIPP module B2

maandag 28 januari 2019
Amphia voldoet ruim voor de deadline van 31 december 2019 aan de eisen die gesteld worden voor module B2 van het VIPP-programma. Zo verstuurt Amphia meer dan dertig procent van de recepten elektronisch, legt ze medicatieafspraken vast volgens standaard 9.01 en biedt ze de patiƫnt een digitaal overzicht van ontslagmedicatie.
In de audit op woensdag 9 januari lag de focus op het proces van voorschrijven van medicatie. Amphia verstuurt nu bij zestig procent van de recepten een elektronisch bericht naar de openbare apotheek. Op deze manier hoeft een recept niet meer handmatig te worden ingetypt bij de openbare apotheek. Dit verbetert de medicatieveiligheid door minder kans op overnamefouten.  

Een ander onderdeel is het op een gestandaardiseerde manier voorschrijven van medicatie in het elektronisch patiëntendossier. Bij elk voorschrift worden een aantal verplichte items ingevuld zodat de medicatieopdracht volledig is en voldoet aan de landelijke standaard. 

Als een patiënt met ontslag gaat kan hij nu in het patiënten portaal MijnAmphia een actueel medicatieoverzicht inzien. Zo kan hij op ieder gewenst moment en locatie  zijn medicatieoverzicht raadplegen.

Amphia vindt het belangrijk haar patiënten digitaal toegang te geven tot eigen medische gegevens. Hiervoor biedt zij patiënten het portaal MijnAmphia. Zo is de patiënt beter geïnformeerd over zijn gezondheid, kan zich goed voorbereiden op een gesprek met de arts en is dus beter in staat mee te denken en te beslissen in behandeltrajecten.  

De komende periode benut Amphia om de digitale uitwisseling van medische gegevens verder te optimaliseren.  

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.