Let op: maatregelen voor patiënten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Goede uitstroom patiënten van Amphia naar wijkverpleging met Stoplicht app

vrijdag 22 maart 2019
Amphia heeft samen met thuiszorgorganisaties in de regio Breda, de stoplicht app gelanceerd. Met de introductie van deze app is 24/7 inzichtelijk wat de capaciteit is van verschillende thuiszorgorganisaties in het verzorgingsgebied van Amphia. Het grote belang? De patiënt kan goed en vlot doorstromen vanuit het ziekenhuis naar de thuiszorg. ​

De wijkverpleegkundigen van negen thuiszorgorganisaties kunnen op elk moment van de dag en met één druk op de knop de beschikbaarheid van zorg doorgeven in de app. Amphia en in de nabije toekomst ook huisartsen, zorginstellingen en revalidatiecentra, kunnen vervolgens op postcode niveau zien welke thuiszorgorganisaties ruimte hebben om de zorg te leveren.

Anita van den Berg, bedrijfsmanager transferpunt Amphia: ”De stoplicht app is het resultaat van een energieke en gedreven samenwerking tussen de betrokken partijen. Het is een mooi digitaal middel om de beschikbare thuiszorgcapaciteit inzichtelijk te hebben. De app is eenvoudig in gebruik, maar levert een groot voordeel op in termen van inzichtelijkheid en efficiency voor de organisaties. En, het allerbelangrijkste, de patiënt heeft het meeste baat bij een vlot verlopende uitstroom, die met de app mogelijk wordt gemaakt.”

Ilse Verhoeven, wijkverpleegkundige Thebe: “De zorgvraag van de cliënt komt steeds beter in beeld. In nauwe samenwerking met de verpleegkundigen op de afdelingen in Amphia kunnen we kritisch kijken naar welke zorg noodzakelijk is.”.

Samenwerking
Om deze app tot stand te brengen hebben tien organisaties vol vertrouwen samengewerkt. Het gaat om: Amphia, Avoord, Careyn, Surplus, Thebe Wijkverpleging en de Riethorst Stromenland in samenwerking met Het Hoge Veer, Park Zuiderhout, Buurtzorg Nederland en Thuiszorg Groot Brabant. Dit doen zij met het gezamenlijke doel om de patiënt centraal te zetten. Ze willen voor hun patiënten een vlotte en goede doorstroming naar de volgende stap in hun zorg. 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.