Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Tom zaagde met een cirkelzaag in zijn hand

Tom zaagde met een cirkelzaag in zijn hand

Tom (61) zaagde op 15 april met een cirkelzaag in zijn rechterhand. De zaag had drie botten en vrijwel alle pezen in zijn hand geraakt. Daardoor moest hij een operatie en langdurige revalidatie ondergaan.

“Ik was in de schuur bezig met het zagen van hout toen de zaag in mijn trui greep en mijn hand onder de zaag terecht kwam. De bovenkant van mijn rechterhand lag helemaal open. Ik ben toen gelijk naar de spoedeisende hulp gegaan waar er foto’s zijn gemaakt. Toen bleek dat de zaag drie botten en vrijwel alle pezen aan de bovenkant van mijn hand had geraakt”, aldus Tom.

De volgende dag is Tom geopereerd door traumachirurg dr. Vos. Na de operatie begon voor Tom de revalidatie. “Na een week mocht de gips er af en heb ik voor het eerst de wond gezien. Ook mocht ik mijn hand voor het eerst voorzichtig bewegen, het viel me op dat het gevoel eigenlijk al redelijk goed was. Na een tijd werd mijn gips vervangen door een brace die ik af en toe af kon doen. Zes weken na het ongeluk zijn er opnieuw foto’s gemaakt en bleek alles in orde te zijn waardoor ik volledig aan mijn herstel kon gaan werken. Vooraf was dat ook de termijn waar ik volgens dr. Vos op moest rekenen al had ik natuurlijk gehoopt dat het sneller zou gaan.”

“Ik ging verder met revalideren, waar ik de komende tijd nog wel mee bezig ben. Ik ga een keer per week naar de handtherapeut die mij allerlei oefeningen en tips geeft waar ik vervolgens thuis mee aan de slag ga. Verder moet ik af en toe voor controle naar Amphia. Mijn hand houdt nu teveel vocht vast wat de revalidatie remt, met oefeningen probeer ik ervoor te zorgen dat de vochtafvoer in mijn hand weer op gang komt. Ik hoop dat dat snel gebeurd zodat ik weer stappen in mijn revalidatie kan gaan maken.”

“Dr. Vos heeft tegen mij gezegd dat ik rekening moet houden met een totale revalidatie van ongeveer een half jaar. Dat was voor mij wel lastig aangezien ik een dag al lang vindt. Toch ziet het er allemaal positief uit, zo is de verwachting dat ik straks alles weer met mijn hand kan doen.”

De gehele behandeling is begeleid door het Hand-Pols-Expertise team dat sinds twee jaar bestaat. “Het team bestaat uit meerdere specialismen die allen te maken hebben met patiënten met hand en polsletsel. Dat zorgt voor een betere revalidatie van de patiënt”, aldus traumachirurg dr. Vos. “Wij komen wekelijks bij elkaar om de situaties van patiënten te bespreken en zo de patiënt het best mogelijke traject te geven. Zo was bij meneer Martens de medebehandeling van de handentherapeut van groot belang. De handentherapeut heeft namelijk zijn verdere revalidatie begeleidt.”

Tom heeft die behandeling positief ervaren. “Natuurlijk was het de afgelopen tijd niet altijd even gemakkelijk, zo kon ik ineens veel dingen niet meer zelf omdat ik volledig rechtshandig ben en ik met rechts niets meer kon en mocht doen. Gelukkig zit mijn vrouw in de verzorging en heeft zij mij met heel veel dingen kunnen helpen.”

Ga naar Traumachirurgie

Label