Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Traumachirurgie

Traumachirurgie is een onderdeel van de afdeling Chirurgie. Als u een ongeluk heeft gehad, onderzoeken we u meestal eerst op de Spoedeisende Hulp (SEH). Hoe erg de schade bij u is na het ongeluk, verschilt per situatie. De behandeling is daarom ook verschillend. Misschien heeft u alleen gips of een hechting nodig. Maar het kan zijn dat we u met spoed moeten opereren. En misschien heeft u zelfs meerdere operaties nodig. Bij grote ongelukken met ernstige schade is de traumachirurg de hoofdbehandelaar. Dat betekent dat hij de leiding neemt in uw behandeling. 

Patiëntverhaal van Marloes

Haar arm hing er krachteloos bij na een gecompliceerde polsbreuk. Dankzij een unieke samenwerking kan Marloes nu alles weer.

Lees het verhaal van Marloes

Patiëntverhaal van Glenn

Glenn verbrijzelde zijn hand bij een motorongeluk en herstelde in recordtijd.

Lees het verhaal van Glenn

Uw behandeling

Bij traumachirurgie doen we meer dan alleen gewonde mensen opvangen op de eerste hulp. Traumachirurgen hebben een grote rol in wat er daarna gebeurt. Natuurlijk voorkomen we eerst dat de verwondingen erger worden. Daarna doen we er alles aan om u snel weer op de been te krijgen. Zodat u het ziekenhuisbed kunt verlaten en straks alles weer kan. Ons doel is altijd dat u zo weinig mogelijk schade overhoudt aan het ongeluk. 

Samenwerking

Om u de beste zorg te bieden, werken we ook samen met andere specialisten. In Amphia werken verschillende poliklinieken met elkaar samen. Hierdoor kunnen artsen snel overleggen en de zorg goed aanpassen aan uw situatie. Wij werken bijvoorbeeld samen met de Gipskamer, Röntgentherapie, Fysiotherapie en Ergotherapie. Maar ook met de sportarts en revalidatie-artsen. Ook werken onze traumachirurgen veel samen met de afdeling Orthopedie.

 

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 90

Label