Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

dr. E.L.A.F. van Houten
dr. E.L.A.F. van Houten

dr. E.L.A.F. van Houten

Specialisme

Gynaecologie en Verloskunde

Functie

Gynaecoloog

Biografie

Sinds oktober 2022 ben ik werkzaam als gynaecoloog in het Amphia, met aandachtsgebied fertiliteit en gynaecologie. Al vroeg in mijn geneeskundestudie, ging mijn interesse uit naar hormonen en vooral wat er gebeurt als de hormonen niet goed werken. Helaas iets wat we vaak zien bij vrouwen met cyclus problemen. De interesse groeide ten tijde van mijn promotieonderzoek, waarbij ik vooral onderzoek deed naar het effect van hormonen op de stofwisseling bij vrouwen. Zo is de liefde voor de fertiliteit ontstaan. Al tijdens mijn opleiding tot gynaecoloog heb ik me hierin gedifferentieerd met hierna een fellowship in het Radboud UMC. Naast de fertiliteit behoort de algemene gynaecologie ook tot mijn interessegebied. Hierin heb ik me met name gespecialiseerd in de hysteroscopie, een kijkonderzoek waarbij eventuele afwijkingen ook meteen verwijderd kunnen worden.

Werkervaring

  • Werkzaam binnen Amphia sinds 2022

Opleiding

Promotie: de rol van ovariele factoren in de regulatie van het metabolisme (2014)
Fellowship voortplantingsgeneeskunde Radboud Universitair Medisch centrum te Nijmegen
Specialisatie tot gynaecoloog: Amphia ziekenhuis te Breda, Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen

Nevenactiviteiten (buiten ziekenhuis)

  • Werkgroep modulaire actualisatie richtlijn OHSS
  • Onderzoek: de rol van eicelactivatie bij ICSI

Publicaties

Lidmaatschappen

  • NVOG
  • ESHRE
  • SIG ART

BIG nummer

99911203601

Label