Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

dr. J.K.G. Louwerens
dr. J.K.G. Louwerens

dr. J.K.G. Louwerens

Specialisme

Orthopedie

Functie

Orthopedisch Chirurg

Afdelingen

Biografie

Bewegen is leven! Als orthopedisch chirurg zet ik mij met veel plezier in om problemen in het bewegingsstelsel te herstellen. Na mijn geneeskundestudie aan de Vrije Universiteit Amsterdam heb ik mijn opleiding orthopedie gevolgd in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp/Haarlem, het Noordwest Ziekenhuis Alkmaar/Den Helder en het Radboud Universitair Medisch Centrum. Na afronding van mijn specialisatie heb ik fellowships (subspecialisaties) gevolgd in het Flinders Medical Center in Adelaide/Australië (traumatologie) en binnen het schouderteam van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp/Haarlem (schouderchirurgie). Naast mijn specialisatie tot orthopedisch chirurg heb ik sinds 2012 een leidende rol gespeeld in verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Daarbij lag de focus op de verbetering van zorg voor patiënten met peesklachten rond de schouder. In 2020 ben ik op dit onderwerp gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen het team van de orthopedie zijn mijn aandachtsgebieden de problemen rond het schoudergewricht en de behandeling van ongevalsletsels (traumatologie). Ik haal veel energie uit het persoonlijke contact met patiënten en zet mij vol in om, samen met ons gespecialiseerde team, de best mogelijke zorg te leveren.

Werkervaring

  • Medisch specialist sinds juni 2021, werkzaam binnen Amphia sinds maart 2023.

Opleiding

  • 2023: Fellowship schouderchirurgie, Spaarne Gasthuis Haarlem/Hoofddorp
  • 2021-2022: Fellowship orthopedische traumatologie, Flinders Medical Center Adelaide, Australia
  • 2015-2021: Opleiding tot orthopedisch chirurg ROGO Noord-West
  • 2007-2013: Geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam

Publicaties

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV) – www.orthopeden.org
  • Nederlandse vereniging van Orthopedische Traumatologie (NVOT)
  • Landelijke werkgroep schouder en elleboog (WSE)
  • Nederlandse vereniging van Arthroscopie (NVA)

BIG nummer

79917631501

Label