Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Orthopedie

Contactgegevens verpleegafdelingen

Op de afdeling Orthopedie houden we ons bezig met uw botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Al die dingen samen noemen we het steun- en bewegingsapparaat.

Uw huisarts heeft u doorgestuurd naar onze polikliniek. Of u komt van de afdeling Spoedeisende Hulp. Tijdens uw afspraak krijgt u van de orthopedisch chirurg te horen wat hij denkt dat er met u aan de hand is. Daarna bespreekt hij met u een behandelplan. Maar om zeker te weten wat u precies heeft, is vaak meer onderzoek nodig. Zoals een röntgenfoto of een MRI-scan. 

Bij Amphia werken 16 orthopedisch chirugen. Ze hebben allemaal hun eigen onderdeel waar ze extra goed in zijn.

Op de afdeling Orthopedie is veel aandacht voor:

 • bovenste extremiteit (schouder, elleboog, pols en hand)
 • onderste extremiteit (heup, knie, enkel en voet)
 • wervelkolom
 • kinderorthopedie
 • sportorthopedie
 • trauma-orthopedie

Wie begeleiden u?
De orthopedisch chirurg krijgt hulp van verschillende specialisten. Zoals een arts-assistent, een verpleegkundig specialist en een fysiotherapeut. Tijdens uw bezoek nemen zij soms één of meer taken van de chirurg over. De orthopedisch chirurgen overleggen ook met een groep andere artsen. Bijvoorbeeld over hand- en polsziektes, reumavoeten en kinderorthopedie. Maar ze hebben ook neurologisch-orthopedisch overleg. Dat gaat over orthopedie en het zenuwstelsel.

Orthopedische Kliniek

Heeft u klachten aan uw knie, heup, enkel of voet maar bent u verder gezond? Dan helpen we u in de Orthopedische Kliniek Amphia. Hier worden behandelingen gedaan die eenvoudig zijn, vaak uitgevoerd worden en waarvoor u snel terecht kunt. Wilt u meer informatie?

Ga naar Orthopedische Kliniek Amphia

Dagbehandeling van uw knie- of heupoperatie

Orthopedie Amphia biedt een nieuwe manier van opereren aan: een nieuwe heup of een nieuwe knie krijgen in een dagbehandeling.

Lees meer

Vernieuwende zorg voor ellebogen

Wij bieden verschillende behandelingen aan voor problemen van pezen (bijvoorbeeld een tenniselleboog), zenuwen (bijvoorbeeld het carpale of het cubitale tunnelsyndroom) en gewrichten (bijvoorbeeld een pijnlijke, versleten of een stijve elleboog).

De tenniselleboog kan zowel met echogeleide bloedinjecties of een kleine (poliklinische) operatie worden behandeld. Ook een beklemde zenuw in de pols of elleboog kan zowel met een ingreep onder lokale verdoving terwijl u wakker blijft, als met sedatie (u slaapt maar er is geen buisje in de keel nodig) worden verholpen. Deze ingrepen hoeven tegenwoordig dus niet meer onder narcose te worden verricht, dankzij de nieuwe technieken die we toepassen.

Wilt u meer informatie?

Ga naar tenniselleboog

Scoliose

Ieder mens heeft een aantal bochten in zijn wervelkolom. Bij een scoliose maakt uw wervelkolom een abnormale kromming naar links of rechts opzij. Bovendien draait uw wervelkolom om zijn as. Dat komt door een bolling van de ribben aan de kant van uw rug (een gibbus of bochel). Een scoliose kan problemen geven bij het staan, zitten of bewegen. Ook kunt u pijnklachten hebben, of moeite met ademhalen. Een operatie kan de scoliose corrigeren. 

Meer over deze behandeling

Rapid Recovery

Het Rapid Recovery (snel herstel)-programma is erop gericht om u snel weer op de been te krijgen na een ingreep bij o.a. heupen en knieën.

oefenen met traplopen

Samenwerken voor de beste zorg

De artsen van onze afdeling werken samen met verschillende artsen en zorgorganisaties. Binnen én buiten Amphia. Als we met deze mensen overleggen, denken we samen na over de zorg. Hoe ziet de beste zorg eruit? En welke afspraken zijn hierover te maken?

De afdeling Orthopedie werkt samen met:

 • AMC Amsterdam (onderzoek en opleiding)
 • Erasmus MC Rotterdam (huisartsen in opleiding)
 • Revant revalidatiecentrum (voor revalidatie)
 • Avans Hogeschool Breda (opleiding fysiotherapeuten)
 • Voorste Kruisband Netwerk Breda en omstreken (scholing fysiotherapeuten)
 • Schouder Netwerk West Brabant (scholing fysiotherapeuten)

Regionaal Infectiecentrum Orthopedie Amphia

Orthopedie Amphia is hét centrum voor infecties bij orthopedische implantaten voor de hele regio West-Brabant en Zeeland. Het behandelen van een infectie bij een orthopedische prothese is een complexe behandeling. Het beste resultaat wordt bereikt bij een intensieve samenwerking tussen microbiologen, internisten, verpleegkundigen en orthopedisch chirurgen.

orthopeed voelt aan knie van patiënt

Stichting Force

Er werken op de afdeling Orthopedie ook studenten die verschillende onderzoeken doen. Stichting Force begeleidt de studenten hierbij. Want de stichting vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar orthopedie en dat behandelingen blijven vernieuwen. De stichting geeft ook onderwijs. Wilt u meer weten?

Ga naar Stichting Force

Een dagbehandeling in het Behandelcentrum

Het Behandelcentrum is dé plek in Amphia waar eenvoudige, geplande behandelingen plaatsvinden waarvoor men kort in het ziekenhuis hoeft te verblijven. In deze video nemen we je mee in een dagbehandeling.

Video url

Meer informatie voor u

Onderzoeken en behandelingen

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 80

Label