Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

drs. A.L.M. Bakker
drs. A.L.M. Bakker

drs. A.L.M. Bakker

Specialisme

Cardiologie

Functie

Cardioloog

Biografie

Na mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht ben in het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein opgeleid tot cardioloog. Aansluitend heb ik daar mijn fellowship niet-invasieve beeldvorming (echocardiografie, cardiale MRI) gedaan en nog enkele jaren gewerkt als algemeen cardioloog. In deze periode heb ik me gespecialiseerd in cardiale sarcoïdose en pulmonale hypertensie. Momenteel ben ik mijn promotie onderzoek naar cardiale sarcoïdose aan het afronden. In het Amphia werk ik intensief samen met de longartsen voor de behandeling van patiënten met deze specifieke ziektebeelden. Daarnaast doe ik zowel in Breda op de Molengracht als in Oosterhout poli. In Oosterhout zijn we begin 2020 dit gestart met de Sneldiagnostiek. Hierbij doen we een verpleegkundige intake, echocardiografie, ergometrie en bloedonderzoek binnen 2,5 uur met aansluitend een consult waarbij de uitslagen worden besproken. Een groot deel van de patiënten kan zo na eenmalig bezoek terug worden verwezen naar de huisarts of juist vlot verder behandeld worden voor een cardiaal probleem. Ik haal er voldoening uit om patiënten zo goed mogelijk voor te lichten over hun aandoening en hecht waarde aan gezamenlijke besluitvorming

Werkervaring

  • Medisch specialist sinds 2014
  • Werkzaam binnen Amphia sinds 2020

Opleiding

1999-2006 Geneeskunde, Universiteit van Utrecht

2008-2014 Specialisatie tot cardioloog , St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

2015-2018 Fellowship niet-invasieve beeldvorming, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

2014-2019 ardioloog, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

  • Programmateam Amphia Oosterhout

Publicaties

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Bakker+ALM&cauthor_id=33582196 

Lidmaatschappen

  • European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI
  • Netherlands Society of Cardiology (NVVC)
  • WASOG stands for World Association for Sarcoidosis and Other Granulomatous Disorders.

AGB code

1906066398301

Label