
Cardiologie
Contactgegevens van de verpleegafdelingen
-
Breda, Molengracht
Route 21
(076) 595 49 38 -
Breda, Molengracht
Route 18
(076) 595 49 23 -
Breda, Molengracht
Route 24a
(076) 595 49 37
Als uw huisarts denkt aan hartklachten, stuurt hij u door naar de cardioloog. Dit is een arts die veel kennis heeft van het hart. De afdeling Cardiologie is een onderdeel van het Hartcentrum van Amphia. Meestal wordt u eerst onderzocht op de hartfunctieafdeling. Hier wordt onderzocht hoe uw hart werkt. Bijvoorbeeld met een fietstest. Daarna bepaalt de cardioloog hoe hij u gaat behandelen.
Sneldiagnostiek Cardiologie: uitslag in 1 dag
Het is ook mogelijk dat uw huisarts u doorstuurt naar de Sneldiagnostiek Cardiologie van Amphia aan de Pasteurlaan in Oosterhout. Daar krijgt u op 1 dag meerdere tests en onderzoeken. U krijgt diezelfde dag ook de uitslag.
Dagbehandeling Cardiologie: kleine operaties
Krijgt u een kleine hartoperatie? Dan komt u op de afdeling Dagbehandeling Cardiologie. Kleine hartoperaties zijn operaties waarvoor u korter dan 24 uur in het ziekenhuis hoeft te blijven.
Short Stay Cardiologie: een nachtje blijven
Soms is het nodig dat u na de dagbehandeling een nacht in het ziekenhuis blijft. De artsen en verpleegkundigen houden u dan wat langer in de gaten. Als dit gebeurt, gaat u naar de afdeling Short Stay Cardiologie. Gaat het na de controles goed met u? Dan mag u meestal de volgende ochtend weer naar huis.
Verpleegafdeling Cardiologie: verzorging
Heeft u verzorging nodig door uw hartaandoening? Dan blijft u op de verpleegafdeling Cardiologie. Bijvoorbeeld als u hartfalen, pijn op de borst of een hartritmestoornis heeft.
Patiëntervaring
Ik ben meer dan zeer tevreden. Er werkt een team van mensen die deskundig, betrokken en gepassioneerd zijn en met compassie werken. Het was een unieke ervaring om me zo veilig en geborgen te voelen bij deze zware ingreep.
Hartfalen
Wat is hartfalen precies? Bekijk de video.
Aangeboren hartafwijking
Amphia werkt veel samen met Erasmus MC in Rotterdam op het gebied van aangeboren hartafwijkingen. Als u een hartafwijking heeft, werkt uw hart anders dan bij andere mensen. Een aangeboren hartafwijking heeft u al heeft sinds uw geboorte. Wordt er bij u een aangeboren hartafwijking ontdekt, dan gaat u ongeveer 1 keer in de 5 jaar voor controles en onderzoeken naar het Erasmus MC. Tussendoor komt u voor controles en onderzoek naar het spreekuur van Amphia. Amphia en het Erasmus MC overleggen steeds met elkaar.
Meer informatie voor u
-
Meer nuttige informatie leest u op de volgende websites:
-
Op onze wachttijden-pagina vindt u hierover meer informatie. De wachttijden zijn een schatting van dit moment. Deze veranderen soms. Bijvoorbeeld door spoedzorg, speciale zorg of een second opinion. Of uw eigen keuze voor een specialist. Wilt u meer informatie?
-
Gezond leven maakt de kans op hart- en vaatziektes kleiner. Eet gezond, beweeg en ontspan regelmatig en rook niet. Weten wat u nog meer kunt doen om gezond te leven?
Lees de tips van de Hartstichting