Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Cardiologie

Contactgegevens van de verpleegafdelingen

Als uw huisarts denkt aan hartklachten, stuurt hij u door naar de cardioloog. Dit is een arts die veel kennis heeft van het hart. De afdeling Cardiologie is een onderdeel van het Hartcentrum van Amphia. Meestal wordt u eerst onderzocht op de hartfunctieafdeling. Hier wordt onderzocht hoe uw hart werkt. Bijvoorbeeld met een fietstest. Daarna bepaalt de cardioloog hoe hij u gaat behandelen. 

Sneldiagnostiek Cardiologie: uitslag in 1 dag
Het is ook mogelijk dat uw huisarts u doorstuurt naar de Sneldiagnostiek Cardiologie van Amphia aan de Pasteurlaan in Oosterhout. Daar krijgt u op 1 dag meerdere tests en onderzoeken. U krijgt diezelfde dag ook de uitslag.

Dagbehandeling Cardiologie: kleine operaties
Krijgt u een kleine hartoperatie? Dan komt u op de afdeling Dagbehandeling Cardiologie. Kleine hartoperaties zijn operaties waarvoor u korter dan 24 uur in het ziekenhuis hoeft te blijven. 

Short Stay Cardiologie: een nachtje blijven
Soms is het nodig dat u na de dagbehandeling een nacht in het ziekenhuis blijft. De artsen en verpleegkundigen houden u dan wat langer in de gaten. Als dit gebeurt, gaat u naar de afdeling Short Stay Cardiologie. Gaat het na de controles goed met u? Dan mag u meestal de volgende ochtend weer naar huis.

Verpleegafdeling Cardiologie: verzorging
Heeft u verzorging nodig door uw hartaandoening? Dan blijft u op de verpleegafdeling Cardiologie. Bijvoorbeeld als u hartfalen, pijn op de borst of een hartritmestoornis heeft.

8,4

Patiëntervaring

Ik ben meer dan zeer tevreden. Er werkt een team van mensen die deskundig, betrokken en gepassioneerd zijn en met compassie werken. Het was een unieke ervaring om me zo veilig en geborgen te voelen bij deze zware ingreep.
Bron: Onderzoek patiëntervaringen 2020

Hartfalen

Wat is hartfalen precies? Bekijk de video. 

Aangeboren hartafwijking

Amphia werkt veel samen met Erasmus MC in Rotterdam op het gebied van aangeboren hartafwijkingen. Als u een hartafwijking heeft, werkt uw hart anders dan bij andere mensen. Een aangeboren hartafwijking heeft u al heeft sinds uw geboorte. Wordt er bij u een aangeboren hartafwijking ontdekt, dan gaat u ongeveer 1 keer in de 5 jaar voor controles en onderzoeken naar het Erasmus MC. Tussendoor komt u voor controles en onderzoek naar het spreekuur van Amphia. Amphia en het Erasmus MC overleggen steeds met elkaar.

Een pak van mijn hart

Bij Amphia werken we er altijd aan om een behandeling minder risicovol te maken. Vooral voor oudere patiënten als mevrouw Van Strien.

Het verhaal van Ans
profielfoto ans van strien

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 18

Label