Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

M. van den Borne
M. van den Borne

M. van den Borne

Specialisme

Orthopedie

Functie

Orthopedisch Chirurg

Afdelingen

Biografie

Vanuit mijn liefde voor sport heb ik me na mijn opleiding tot orthopedisch chirurg in 2006 gespecialiseerd in Sportorthopedie, als fellow in het AMC in Amsterdam. In 2008 ben ik vervolgens gestart in Amphia ziekenhuis als orthopedisch chirurg met als specialisatie sportletsels van de knie en schouderletsels. Als bestuurslid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie) ben ik een aantal jaren betrokken geweest bij het verbreden en verbeteren van kennis en vaardigheden van de arthroscopische chirurgie in het land. Vervolgens heb ik verder onderzoek gedaan naar de behandeling van sportletsels van knie- en schouderaandoeningen. Het resultaat hiervan is o.a. dat ik sinds 2019, samen met Peter Joosten en de sportarts, sporters zie met acute letsels op ons speciale sport-orthopedie-spreekuur. In samenwerking met de afdeling fysiotherapie Amphia en een werkgroep van externe fysiotherapeuten heb ik het Schoudernetwerk West Brabant (SNWB) opgericht om de specifieke schouderzorg te verbeteren. Ook heb ik een intensief samenwerkingsverband met regionale fysiotherapeuten geïnitieerd om de (na)behandeling van knieletsels, zoals de voorste kruisband (VKB), te verbeteren. Dit initiatief VKB united Breda draagt onder andere zorg voor scholing van fysiotherapeuten in de regio. Voor de Stichting Medische Contact Dagen organiseer ik scholing/netwerk bijeenkomsten tussen onze medisch specialisten en de huisartsen in Breda en omstreken. In mijn vrije tijd ben ik een actieve sporter en hier krijg ik veel energie van. Bewegen is van groot belang voor ons allemaal, al is het om zelfstandig te blijven tot het kunnen sporten. Het is dan ook een voorrecht om patiënten te kunnen helpen om weer meer in beweging te komen.

Werkervaring

  • Werkzaam in Amphia sinds 2008
  • orthopedisch chirurg sinds 2006

Opleiding

2002-2006: Opleiding orthopedie Regio Midden Nederland
2000-2002: Vooropleiding chirurgie St Elisabeth ziekenhuis Tilburg

Nevenactiviteiten (buiten ziekenhuis)

  • Bestuurslid Stichting Medische Contact Dagen
  • Schoudernetwerk West Brabant
  • VKB united

Publicaties

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Orthopedie (NOV)
  • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA)

BIG nummer

49048470801

Label