Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

XS poli

De XS polikliniek is een onderdeel van Kindergeneeskunde. Hier komen kinderen die:

  • Te vroeg geboren zijn. Dit noemen we prematuur. Deze kinderen zijn geboren vóór 32 weken zwangerschap.
  • Zuurstoftekort hebben gehad bij de geboorte. Dit heet Asfyxie. We hebben voor deze kinderen meer aandacht op het gebied van groei en (geestelijke) ontwikkeling.

Samenwerken aan de groei en ontwikkeling van uw kindje
U en uw kind worden begeleid door een kinderarts die gespecialiseerd is in te vroeg en/of ziek geboren baby’s, de neonatoloog. Samen met een kinderfysiotherapeut en een verpleegkundig specialist neonatologie.

U kunt als ouder vragen stellen aan de verpleegkundig specialist over bijvoorbeeld voeding en slapen. De kinderfysiotherapeut onderzoekt de lichamelijke (motorische) ontwikkeling en geeft u daar adviezen over. De kinderarts onderzoekt uw kind lichamelijk en zal het bezoek met u bespreken. We staan natuurlijk ook stil bij de emoties die kunnen ontstaan.

Samenwerking

Wij signaleren vroegtijdig problemen bij baby’s die een risico hebben op het gebied van groei en ontwikkeling. We werken hiervoor samen met academische centra. Uw kind wordt iedere drie maanden onderzocht door een specialistisch team.

Academische centra met wie we nauw samenwerken:

Als uw kind moet revalideren, werken we nauw samen met Revant. Wilt u hier meer over weten?

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 12

Label