Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Wond- en Decubitusconsulent

Met een grote wond of een wond die niet geneest, stuurt de huisarts u vaak door naar een medisch specialist. Die vraagt als dat nodig is een wond- en decubitusconsulent (WD-consulent) om hulp. De WD-consulent is er om u, uw partner en familie te begeleiden bij het verzorgen van wonden. Die bijvoorbeeld ontstaan zijn door: een ongeluk, een ontsteking, een operatie, door verbranding of door een vorm van kanker. Maar ook door te lang in dezelfde houding te zitten of liggen, ontstaan soms wonden. Dit noemen we doorligwonden (decubitus). De WD-consulent heeft hier extra veel kennis van.

De WD-consulent helpt u met advies en uitleg voor het voorkomen en verzorgen van wonden en doorligplekken.

Uw eerste gesprek

In het eerste gesprek stelt de WD-consulent u een aantal vragen over uw wond. Bijvoorbeeld: Hoe is de wond ontstaan? En hoe lang heeft u de wond al? Dit noemen we de anamnese. Ook bekijkt de consulent uw wond goed en maakt hij er een digitale foto van, als u dat goed vindt. Daarna maakt de WD-consulent samen met u en uw medisch specialist een plan voor behandeling van uw wond. Jullie bespreken samen waarom, hoe, hoe vaak en door wie uw wond verzorgd gaat worden. Zo kan het zijn dat de thuiszorg in de buurt uw wond gaat behandelen en dat u alleen naar het ziekenhuis hoeft te komen voor de controles.

Dringend hulp nodig? Neem bij dringende problemen met uw wond(en) buiten kantoortijden en in het weekend contact op met de huisartsenpost.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 66

Label