Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Borstvoeding
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Borstvoeding

Na de geboorte heeft uw kind het eerste half jaar alleen melkvoeding nodig. Natuurlijk bepaalt u zelf of u flesvoeding of borstvoeding geeft. Melk van de moeder is de meest natuurlijke en complete voeding. Daarom adviseren wij om borstvoeding te geven. 

Waarom borstvoeding?


Belangrijke voedingsstoffen
Onderzoeken laten zien dat borstvoeding de meest natuurlijke en complete voeding is voor uw baby. Het bevat alle belangrijke voedingsstoffen die uw baby nodig heeft om te groeien en zich goed te ontwikkelen. En ze zorgen voor een goede weerstand. Dit betekent dat uw baby minder snel ziek wordt.

Alles wat uw baby nodig heeft
De natuur heeft bepaald dat borstvoeding zich steeds aanpast aan wat uw baby nodig heeft. Bijzonder hè!

Bescherming tegen infecties en allergieën
In moedermelk zitten antistoffen. Deze antistoffen zijn nodig om uw baby direct, maar ook na langere tijd, te beschermen tegen infecties. Ook zorgt borstvoeding ervoor dat de kans op allergieën kleiner wordt. En wist u dat het drinken aan de borst de kaak- en mondspieren van uw baby sterker maken? Ook dat is mooi meegenomen!

Band opbouwen met uw baby
Als uw baby is geboren, is huid-op-huidcontact heel belangrijk voor de band die u met uw kindje opbouwt. Bij huid-op-huidcontact ligt jouw kindje bloot op jouw blote huid. Door borstvoeding te geven, wordt jullie band sterker. Borstvoeding is dus goed voor jullie moeder-kindrelatie.

Lukt het geven van borstvoeding niet meteen?
Dat is helemaal niet gek. Is het geven van borstvoeding nieuw voor u? Of gaat het anders dan u eerder ervaren heeft? Onze verpleegkundigen bieden u graag hulp en begeleiding en als het nodig is, kan de lactatiekundige u ook helpen. Zij zijn expert op het gebied van het geven van borstvoeding. Wilt u meer weten?

Borstvoedingscursus

Amphia organiseert een paar keer per jaar een Borstvoedingscursus voor moeders die bijna gaan bevallen of net bevallen zijn. In deze cursus geeft een lactatiekundige u handige tips en leert u de juiste manieren om borstvoeding te geven. Mogelijk geeft dat u meer vertrouwen, als u zelf borstvoeding gaat geven. Wilt u meer lezen over de borstvoedingscursus?

Ga naar borstvoedingscursus

Borstvoeding voor een te vroeg geboren baby
Ook voor te vroeg geboren baby’s is borstvoeding beter dan flesvoeding. Maar hoe jonger uw baby is, hoe moeilijker het is om zelf uit uw borst te drinken. Wij ondersteunen u graag hierbij met een stappenplan. Hiermee is de ontwikkeling van uw baby goed te volgen. Wilt u meer weten?

Borstvoedingscafé in Breda

Moeders die borstvoeding geven, delen hier hun ervaringen met andere moeders. Ook is er een deskundige aanwezig. 

 

Kijk hier voor de locatie en tijden
Het Borstvoedingscafé is elke week geopend (als dit weer mogelijk is na corona) en is gratis. Als u iets drinkt, is dat op uw eigen kosten. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wilt u meer weten over zwangerschap en bevalling bij Amphia?

Ga naar Zwangerschap en Bevalling

Meer lezen over gynaecologie in Amphia?

Ga naar afdeling Gynaecologie

Label