Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Zwangerschap en Bevalling

Extra coronamaatregelen
We willen onze patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen corona (COVID-19). Daarom laten we zo weinig mogelijk mensen toe in ons ziekenhuis. Op dit moment mag alleen uw partner bij de bevalling aanwezig zijn. Wij hopen dat u dit begrijpt. De meest recente informatie over de coronamaatregelen voor verloskunde vindt u op de website van Annature.

Spoedeisende zorg (Triage)

Onze afdeling Triage biedt spoedeisende zorg aan zwangere vrouwen die met spoed onderzocht en geholpen moeten worden.

Ga naar Triage Gynaecologie

Gefeliciteerd, u bent zwanger!

Een leuke, bijzondere en spannende tijd. Natuurlijk wilt u voor uw kindje en uzelf het allerbeste. Daar zorgen we voor!

Bij Verloskunde richten we ons op het begeleiden van uw zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Een belangrijk doel van ons is om situaties die anders zijn, op tijd te ontdekken en zo goed mogelijk te behandelen. 

Polikliniek Verloskunde

Benieuwd hoe het gaat bij ons op de polikliniek Verloskunde?

Bekijk de video!

Wel of geen medische begeleiding nodig?

In Nederland wordt zorg ingedeeld in eerstelijns- en tweedelijnszorg. Bij Verloskunde betekent de eerstelijnszorg dat er geen medische behandeling nodig is. Amphia werkt hiervoor samen met Annature geboortezorg.

Maar soms ontstaan er tijdens uw zwangerschap problemen. Zoals een te hoge bloeddruk of (licht) bloedverlies. Mogelijk heeft u dan alsnog een medische behandeling of medische controles nodig. We noemen dit ook wel een ‘medische indicatie’.

Als er een medische indicatie is, krijgt u tweedelijnszorg. Dit betekent dat u naar het ziekenhuis komt. Bij Amphia krijgt u dan zorg van gynaecologen, arts-assistenten en physician assistants (zij nemen medische taken over van een medisch specialist). Samen begeleiden ze u tijdens uw zwangerschap. Vaak spreken we van een medische indicatie als:

  • Er problemen zijn geweest bij een eerdere bevalling.
  • Er problemen zijn in de huidige zwangerschap.
  • Er ziektes (geweest) zijn.

U bent zwanger

Waar meldt u zich aan?

stroomdiagram dat uitlegt waar u zich meldt als u zwanger bent met en zonder medische indicatie

Hoe vaak controles bij medische indicatie?

Meestal komt u tot 20 weken zwangerschap elke 4 tot 6 weken op controle in het ziekenhuis. Hierna kunnen de periodes tussen de controles steeds korter worden. In de laatste weken wordt u wekelijks gecontroleerd. 

Corona en vaccinatie

Ben je zwanger en heb je nog twijfels over het wel of niet vaccineren tegen corona? Dat is heel begrijpelijk. Je wil namelijk het beste voor jou en jouw (toekomstig) kindje. In deze video vind je meer informatie over corona en vaccinatie tijdens de zwangerschap.

NOS, 22 dec 2021
Video url

U gaat bevallen

Het moment is daar: u gaat bevallen! Waar gaat u bevallen?

stroomdiagram dat uitlegt waar uw bevalt met en zonder medische indicatie

Verloskunde - Bevallen

Meer weten over bevallen?

Ga naar Verloskunde

Verloskamers

Soms ontstaan er tijdens uw bevalling problemen, ook al heeft u geen medische indicatie. Complicaties noemen we die. U bevalt dan op één van de verloskamers van Amphia. U wordt dan in overleg met een gynaecoloog begeleid door een verloskundige.

U bent bevallen

Uw baby is geboren! Wat gebeurt er na uw bevalling?

stroomdiagram dat uitlegt wat er gebeurt na uw bevalt met en zonder medische indicatie

Gezinssuites

U bent bevallen en moet nog even bij ons blijven? Dan blijven u en uw kindje in onze gezinssuites.

Ga naar Gezinssuites

Samenwerking met Erasmus

Amphia werkt veel samen met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Als het nodig is, overleggen de artsen van allebei de ziekenhuizen met elkaar.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 03

Label