Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Radiologie: MRI met pacemaker of ICD
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Radiologie: MRI met pacemaker of ICD

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Bij een MRI maken we met behulp van een sterk magneetveld en radiopulsen beelden van het lichaam. Het weefsel in het lichaam reageert hier tijdelijk op door een signaal af te geven.

Vanwege het sterke magneetveld en de radiopulsen kan een patiënt met pacemaker of ICD niet zomaar in de MRI. Het is daarom belangrijk om ruim voor een MRI afspraak bij de afdeling radiologie aan te geven dat u een pacemaker of ICD heeft.

Geef bij voorkeur bij het maken van de afspraak aan dat u een pacemaker of ICD heeft of neem anders zo spoedig mogelijk contact op met de afdeling Radiologie (076) 595 1086.

De MRI scan

Op de dag van het onderzoek zal er een pacemakertechnicus aanwezig zijn bij de MRI-scan. De pacemakertechnicus zet vlak voor het onderzoek de pacemaker/ICD in een MRI veilige modus. Vervolgens zal de MRI-scan plaatsvinden. Na het onderzoek zal de pacemakertechnicus de pacemaker/ICD in de originele modus terugzetten. Dit gebeurt allemaal bij de MRI kamer, dus u hoeft zich op de dag van de afspraak ook enkel te melden bij de afdeling Radiologie.

Bekijk overzicht van soorten MRI onderzoeken

Meer lezen over Radiologie?

Ga naar afdeling Radiologie

Label