Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Wat is een MRI?
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Wat is een MRI?

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Bij een MRI worden met behulp van een sterk magneetveld en radiopulsen beelden gemaakt van het te onderzoeken lichaamsdeel. Het weefsel in het lichaam reageert hier tijdelijk op door een signaal af te geven. Om de signalen uit uw lichaam op te vangen, komt er een spoel/antenne op uw buik te liggen, over uw hoofd/nek of over uw benen, afhankelijk van het te onderzoeken lichaamsdeel.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd om afwijkingen in bepaalde weefsels aan te tonen of uit te sluiten. Een radiodiagnostisch laborant voert het onderzoek uit, onder verantwoordelijkheid van een radioloog.


Tijdens het onderzoek is er een sterk kloppend en/of brommend geluid te horen. Oordopjes en een koptelefoon zijn beschikbaar om dit geluid een beetje zachter te maken. Vaak kan er ook naar muziek geluisterd worden.

Het magneetveld dat bij een MRI onderzoek wordt gebruikt is altijd actief. Dit betekent dat niemand in de kamer mag komen zonder een controle vooraf. Deze controle wordt afgenomen door middel van een vragenlijst.

Bekijk de vragenlijst

Meer lezen over radiologie bij Amphia?

Ga naar afdeling Radiologie

Label