Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Werken na een beroerte
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Werken na een beroerte

Werken na een beroerte (hyperlink naar beroertepolikliniek)
Wanneer u een herseninfarct of hersenbloeding, ook wel een beroerte genoemd heeft gehad komt er veel op u af. Uw werk is dan misschien niet uw eerste zorg, toch is het belangrijk dat u tijdig nadenkt over welke gevolgen de beroerte kan hebben voor uw werk. Afhankelijk van uw situatie kan het nodig zijn dat u in gesprek gaat met uw werkgever over de mogelijkheden om uw werk weer op te pakken. Ook het onderhouden van contact met uw collega’s kunnen u daarbij helpen.

Als u toch langere tijd  afwezig bent van uw werk, krijgt u te maken met regelingen waar u misschien eerder nog niet bij heeft stilgestaan. De websites onder het kopje 'Meer informatie voor u' kunnen u mogelijk helpen om goed geïnformeerd te zijn en ondersteuning te vinden.

 

Hoe voelt u zich lichamelijk en geestelijk?
Om te beoordelen of en wanneer u weer aan het werk kan, onderzoekt uw werkgever hoe het gaat met uw lichamelijke en geestelijke mogelijkheden. Door sommige werkgevers wordt hiervoor de zogenaamde ‘Functionele mogelijkheden lijst’ gebruikt. Misschien vindt u het fijn om deze alvast door te lezen om zelf inzicht te krijgen waar u in het hersteltraject staat.

Label