Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Vrienden van Amphia: VR brillen op de kinderafdeling

Vrienden van Amphia: VR brillen op de kinderafdeling

2023

Dit project is in 2023 opgestart en afgerond.

Vrienden van Amphia logo

Een bezoek aan de kinderafdeling kan best spannend zijn. Sinds 2023 heeft de kinderafdeling twee virtual reality brillen (VR-brillen). De Vrienden van Amphia hebben dit mogelijk gemaakt. Met de VR-bril kunnen kinderen even naar een andere wereld gaan, waardoor zij afgeleid worden tijdens medische handelingen en meer kunnen ontspannen.

Met de brillen kunnen kinderen spelletjes spelen, verschillende filmpjes kijken en ontspanningsoefeningen doen. Ze kunnen volledig om zich heen kijken, naar boven, naar beneden en om hun as. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen tijdens een behandeling minder pijn en angst ervaren met een VR-bril.

Op de kinderafdeling wordt veel gebruik gemaakt van de brillen. Kinderen vinden de bril erg leuk en willen hem graag op. Medewerkers van Amphia zien ook dat de kinderen er rustiger van worden en zich comfortabeler voelen.

Meer zien?

Er zijn al ontzettend veel mooie projecten gerealiseerd met behulp van donaties aan Vrienden van Amphia. Meer lezen?

Bekijk projecten

Heeft u een vraag, een idee of een andere reactie? Of wilt u meer informatie over sponsormogelijkheden?

Mail ons!

Label