Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

drs. C. Aarts-Tesselaar
drs. C. Aarts-Tesselaar

drs. C. Aarts-Tesselaar

Specialisme

Kindergeneeskunde

Functie

Kinderarts-Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen

Biografie

Het werk van een kinderarts zit vol uitdagingen, met zorg voor een neonaat, kleuter, kind en puber. Deze verschillende levensfasen en veranderingen bij een kind maken ons vak ongelooflijk dynamisch en bijzonder. Aandachtig luisteren, goed observeren en nieuwsgierig zijn, daar ligt mijn kracht. Een kind met complexe ontwikkelingsproblematiek en/of syndromale kenmerken is mijn specialiteit. Door mijn subspecialisatie binnen de Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen heb ik een belangrijk raakvlak met de klinische genetica. Dit is het vakgebied dat in een ongelooflijke ontwikkeling zit - genetica is de basis van de GENeeskunde - en kennis van nieuwe ontwikkelingen en technieken is daarbij essentieel. Goede zorg voor het zieke kind is wat mij betreft topklinische medische zorg met persoonlijke aandacht en tijd, waarbij het kind en zijn omgeving centraal staat.

Werkervaring

  • Kinderarts sinds 2007
  • Werkzaam bij Amphia sinds 2007

Opleiding

2007-2009: Subspecialisme EAA (Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen), Erasmus-MC

2002-2007: Opeliding kindergeneeskunde, Erasmus-MC

1994-1999: Opleiding Geneeskunde, VUMC

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

  • IFMS auditor
  • Peersupporter
  • EPIC physician builder
  • Coordinator NF1 expertisecentrum Amphia

Nevenactiviteiten (buiten ziekenhuis)

Kernteam lid Jeugd Advies Team

Publicaties

BIG nummer

19049946901

Label