Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

dr. J.M. Costerus
dr. J.M. Costerus

dr. J.M. Costerus

Specialisme

Neurologie

Functie

Neuroloog

Biografie

In Amphia ben ik werkzaam als algemeen neuroloog, met als aandachtsgebieden bewegingsstoornissen (zoals de Ziekte van Parkinson) en dementie (Zoals de Ziekte van Alzheimer). Ook ben ik betrokken bij de behandeling voor dystonie met botuline-toxine en bij de behandeling van het carpale tunnel syndroom. Verder heb ik als interessegebied neurologische infectieziekten. Mijn studie geneeskunde heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gedaan. Mijn opleiding tot neuroloog volgde ik aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. De speerpunten tijdens de opleiding aldaar zijn onder andere bewegingsstoornissen, neurologische infectieziekten en vasculaire ziekten. Na mijn opleiding tot neuroloog heb ik 2 jaar gewerkt als fellow neurologische infectie- en inflammatieziekten in het AMC. Dit heeft geleid tot mijn proefschrift “Lumbar Puncture in Bacterial Meningitis”.

Werkervaring

  • Medisch Specialist sinds 2015
  • Werkzaam bij Amphia sinds 2018

Opleiding

2010-2015: Opleiding tot neuroloog in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

2016-2018: Fellowship neurologische infectie- en inflammatieziekten in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

  • Beoogd opleider neurologie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie
  • Parkinsonnet
  • ESCMID Study Group for Infectious Diseases of the Brain (ESGIB)

BIG nummer

69910429701

Label