Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

drs. E. Vermeulen
drs. E. Vermeulen

drs. E. Vermeulen

Specialisme

Anesthesiologie en Pijngeneeskunde

Functie

Anesthesioloog-pijnspecialist

Biografie

Gedurende mijn opleiding tot anesthesioloog en pijnspecialist in het St. Antonius Ziekenhuis heb ik een ruime ervaring opgedaan met anesthesie tijdens hoog risico operaties, verschillende vormen van interventionele pijnbestrijding en daarnaast heb ik een fellowship neuromodulatie gevolgd. Direct na de opleiding ben ik begonnen als anesthesioloog-pijnspecialist in het Amphia. Anesthesiologie is voor mij een mooie combinatie van teamwork, kennis van de fysiologie van het menselijk lichaam en patienten op een veilige en prettige manier tijdens de operatie helpen. Pijngeneeskunde is voor mij een mooie combinatie van het onderhouden van een goede arts-patiënt relatie en technisch handelen tijdens pijnbehandelingen. Daarnaast is het in de pijngeneeskunde erg belangrijk om samen met de patiënt een behandeling te kiezen die zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de patiënt.

Werkervaring

  • Anesthesioloog-pijnspecialist sinds 2022, werkzaam binnen Amphia sinds 2022

Opleiding

2007-2014 Geneeskunde, Utrecht
2016-2022 Opleiding tot anesthesioloog, St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein
2020-2022 Opleiding tot pijnspecialst, St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en UMC Utrecht
2021-2022 fellowship neuromodulatie

Publicaties

  • Ruggenmerg stimulatie en meting van ruggenmerg activiteit met behulp van één elektrode. (One lead Evoked Compound Action Potentials controlled closed-loop spinal cord stimulation. Vermeulen E, Nijhuis HJA, Krabbenbos I. (nog bezig))
  •  
  • Drainage van hersenvocht ter bescherming van het ruggenmerg tijdens uitgebreide aortachirurgie. (Emergency cerebrospinal fluid drainage in patients with late-onset paraplegia after thoracoabdominal aortic aneurysm surgery. J Cardiothorac Vasc Anesth. Vermeulen E, Scholten E, Sonker U, Tromp S, van Dongen HP)
  •  
  • Lage bloeddruk gedurende grote buikoperaties en nierfunctiestoornissen na de operatie. (Intraoperative hypotension and change in estimated glomerular filtration rate after major abdominal surgery: A prospective observational study. Rettig TCD, Vermeulen E, Dijkstra IM, van Klei WA, van de Garde EMW, Peelen LM, Noordzij PG. Eur J Anaesthesiol. 2017 Apr;34(4):243-246.)

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie
  • International Neuromodulation Society

BIG nummers

89919046001

Label