Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Anesthesiologie

Anesthesiologie, ook wel anesthesie genoemd, is een verzamelnaam voor alle soorten verdoving. Denk aan verdoving die u krijgt voor een behandeling of operatie. Door deze verdoving voelt u geen pijn. Of u merkt zelfs helemaal niets van de operatie.

Voorbeelden van verdovingen:

  • Narcose (uw hele lichaam)
  • Regionale verdoving (een deel van uw lichaam)
  • Ruggenprik (onder uw navel)
  • Plexus- of zenuwblok (verdoving van een zenuw)

Voor de operatie
Ondergaat u binnenkort een operatie? Dan krijgt u een uitnodiging van het Voorbereidingsplein. Op het Voorbereidingsplein werken anesthesiologen en anesthesiemedewerkers. Zij weten alles over operaties en verdovingen. Ze bespreken met u een vragenlijst die u van tevoren invult. Die gaat over uw gezondheid. Ook gaat het gesprek over welke soort verdoving de artsen gaan gebruiken. Soms moeten we extra onderzoek doen voordat u wordt geopereerd. Dan prikken we bijvoorbeeld bloed of maken we een hartfilmpje (ECG).

In de operatiekamer
Met wie krijgt u te maken voor en na de operatie? De anesthesioloog weet precies welke soort verdoving u nodig heeft, om ervoor zorgt dat u geen pijn heeft. Ook weet hij welke zorg u voor en na de operatie nodig heeft. De anesthesiemedewerker helpt daarbij. Zij hebben een speciale opleiding gehad voor het bewaken van u en uw narcose. De anesthesioloog en de anesthesiemedewerker werken samen met uw chirurg.

Tijdens uw operatie is de anesthesiemedewerker de hele tijd bij u. Zij bewaken u de hele operatie en geven meer medicatie als dat nodig is. Ook maken zij u wakker na uw operatie of ingreep.

Meer weten over verdoving en pijnbestrijding

In onze folder leest u meer over verdoving tijdens en na uw operatie. Zo bent u goed voorbereid.

Ga naar folder
OK gezicht scherm

Nuchter zijn voor een operatie

Het is heel belangrijk dat u tijdens de operatie 'nuchter' bent. Dit verkleint de kans dat u overgeeft tijdens en na de operatie. ‘Nuchter’ zijn heeft in dit geval niets te maken met alcoholgebruik, maar betekent dat de maag leeg is. Nuchter zijn moet bij narcose en bij regionale anesthesie. De operatie gaat niet door als u niet nuchter bent.

Meer weten over een goede voorbereiding? Lees meer op de pagina van het Voorbereidingsplein.

Ga naar Voorbereidingsplein

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 35

Label