Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

dr. P. Hennus
dr. P. Hennus

dr. P. Hennus

Specialisme

Urologie

Functie

Uroloog

Biografie

Sinds januari 2021 ben ik als Uroloog werkzaam binnen het Amphia. In de jaren hiervoor ben ik opgeleid tot uroloog in Amsterdam, Den Bosch en Utrecht en heb ik promotieonderzoek afgerond binnen de kinderurologie. Als Uroloog behandel ik mannen en vrouwen, jong en oud met kleine en grote problemen. Deze afwisseling houdt me als dokter scherp. Het is tijdens het hele behandeltraject mijn doel om tot een diagnose te komen, begrijpelijke uitleg te geven en een behandelplan passend bij en samen met de patient te starten. Ik vind het belangrijk dat mijn patienten zich op hun gemak voelen om de vragen te stellen die voor hem of haar belangrijk zijn. Naast de algemene urologie heb ik mij verder gespecialiseerd in de (operatieve) behandeling van urine verlies, overactieve blaas, neurologische blaasproblemen, kinderurologie en litteken in de plasbuis bij mannen, ook wel stricturen genoemd.

Werkervaring

  • Specialist sinds 2019, werkzaam binnen Amphia sinds 2021

Opleiding

2019-2020: Fellowship functionele en reconstructieve urologie, UMC Utrecht
2014-2019: Specialisatie tot uroloog: OLVG, Jeroen Bosch Ziekenhuis en UMC Utrecht.
2011-2013: Promotieonderzoek kinderurologie Wilhelmina Kinderziekehuis/UMC Utrecht
2002-2010: Studie geneeskunde, Universiteit Utrecht

Lidmaatschappen

BIG nummer

49913306601

Aandachtsgebieden

  • Functionele urologie
  • Neurogene blaas
  • Kinderurologie
  • Urethrastricturen

Label