Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Bekkenbodemcentrum

Heeft u last van een verzakking, urineverlies en/of ontlastingsproblemen? Dan bent u niet de enige. Bekkenbodemklachten komen veel voor. Veel vrouwen schamen zich hiervoor of weten niet wat eraan te doen is. Daarom lopen ze er vaak lang mee rond. Terwijl dit niet nodig is!

Zorg speciaal voor u

Bij het Bekkenbodemcentrum begrijpen we deze problemen heel goed. En daarom kunnen wij hierover goed met u praten.

Problemen in de bekkenbodem zijn vaak ingewikkeld. Hiervoor is de kennis van verschillende medisch specialisten nodig. Zij bekijken samen wat er precies bij u aan de hand is en welke oplossingen of behandelingen bij u mogelijk zijn. Zo blijven we met elkaar samenwerken in ons centrum en krijgt u snel de juiste behandeling.

Met de volgende klachten kunt u bij ons terecht:

  • Een verzakking of het gevoel dat er iets uit uw schede (vagina) naar buiten zakt (balgevoel).
  • Verlies van urine en/of ontlasting zonder dat u het wilt.
  • Niet of moeilijk kunnen plassen.
  • Het gevoel dat u vaak moeten plassen (aandrang).
  • Een drukkend gevoel op uw onderbuik en/of vagina.
  • Pijn bij het vrijen of pijn in uw bekkenbodem.

Verzakking

Een verzakking kan erg vervelend zijn en veel invloed hebben op uw dagelijkse bezigheden. Vaak is er wel iets aan te doen. Bespreek uw klachten daarom met uw huisarts. Als het nodig is wordt u doorverwezen naar het Bekkenbodemcentrum.

Video url Meer informatie over verzakkingen

Incontinentie

Verliest u urine of ontlasting zonder dat u dit wilt? Dan bent u niet de enige. 1 op de 4 vrouwen boven de 35 jaar heeft hier last van. In totaal een miljoen Nederlanders. Veel vrouwen schamen zich hiervoor of weten niet wat eraan te doen is. Daarom lopen ze er vaak lang mee rond. Terwijl dit niet nodig is!

Video url Meer informatie over incontinentie

Ontlastingsproblemen

Veel mensen hebben problemen met hun ontlasting. Bijvoorbeeld omdat ze hun ontlasting moeilijk kunnen ophouden. Dit noemen incontinentie. Of juist omdat ze hun ontlasting niet goed kunnen kwijtraken, ook wel obstipatie genoemd. Problemen met de ontlasting kunnen je leven negatief beinvloeden.

Uw eerste bezoek

Voor een afspraak in ons Bekkenbodemcentrum wordt u doorgestuurd door uw huisarts of een specialist. Tijdens uw eerste bezoek bespreekt u uw klachten met de gynaecoloog, en/of uroloog, en/of verpleegkundig specialist. Omdat Amphia een opleidingsziekenhuis is kan het ook zijn dat u een afspraak heeft met een arts in opleiding tot specialist (AIOS). Samen bespreekt u de vragenlijst die u online heeft ingevuld. Soms vragen wij u ook om een plasdagboekje (mictielijst) bij te houden. Vergeet dus niet om deze ingevuld mee te nemen naar uw afspraak. De specialist kan deze dan met u bespreken. 

Digitale vragenlijst invullen
In mijnAmphia staat een vragenlijst voor u klaar. U kunt inloggen op mijnAmphia met uw DigiD. Graag vragen we u deze vragenlijst online in te vullen, 2 weken voor uw afspraak.  Als u de vragenlijst op tijd invult, kunnen wij u sneller de beste zorg bieden. Als het u niet lukt om de vragenlijst online in te vullen bel ons dan op (076) 595 10 32 of mail naar bekkenbodemcentrum@amphia.nl, zodat we u verder kunnen helpen.

Onderzoek

Bij uw eerste bezoek aan het Bekkenbodemcentrum wordt er een inwendig lichamelijk onderzoek verricht. Als u ook een afspraak met de uroloog heeft, wordt er vaak ook via de plasbuis in uw blaas gekeken. Dit onderzoek heet cystoscopie.

Tijdens het bezoek hoort u meteen de eerste resultaten of bevindingen. En welke opties er zijn voor een behandeling. Soms is het nodig dat de specialist nog met andere specialisten uit het team overlegt. Of dat er nog meer onderzoek nodig is. Dan zal er nog een (telefonische) vervolgafspraak gepland worden.

Meer informatie over cystoscopie

Vervolgbezoeken

In een (telefonische) vervolgafspraak bespreekt de specialist samen met u het resultaat van de behandeling. Als het nodig is, wordt uw behandeling aangepast. Een volgende afspraak is niet altijd nodig. Dit hangt af van de behandeling en van uw klachten. Soms is nog extra onderzoek nodig. U krijgt de uitslag daarvan tijdens een volgend bezoek of telefonisch. 

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 32
Topzorg

Label