Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Bekkenbodemcentrum

Verliest u ongewild urine of ontlasting? Dan bent u niet de enige, 1 op de 4 vrouwen boven de 35 jaar heeft hier last van. In totaal een miljoen Nederlanders. Veel vrouwen schamen zich hiervoor of weten niet wat eraan te doen is. Daarom lopen ze er vaak lang mee rond. Terwijl dit niet nodig is!

Zorg speciaal voor u

Bij het Bekkenbodemcentrum begrijpen we deze problemen heel goed. En daarom kunnen wij hierover goed met u praten. Samen kunnen we kijken welke oplossingen of behandelingen mogelijk zijn.

Met de volgende klachten kunt u bij ons terecht:

  • Een verzakking of het gevoel dat er iets uit uw schede (vagina) naar buiten zakt (balgevoel).
  • Verlies van urine en/of ontlasting zonder dat u het wilt.
  • Niet of moeilijk kunnen plassen.
  • Het gevoel dat u vaak moeten plassen (aandrang).
  • Een drukkend gevoel op uw onderbuik en/of vagina.
  • Pijn bij het vrijen of pijn in uw bekkenbodem.

Problemen in de bekkenbodem zijn vaak ingewikkeld. Hiervoor is de kennis van verschillende medisch specialisten nodig. Zij bekijken samen wat er precies bij u aan de hand is. En blijven met elkaar samenwerken in ons centrum. Zo krijgt u snel de juiste behandeling.

Digitale vragenlijst invullen
In mijnAmphia staat een vragenlijst voor u klaar. U kunt inloggen op mijnAmphia met uw DigiD. Graag vragen we u deze vragenlijst online in te vullen, 2 weken voor uw afspraak. Soms zit er ook een plasdagboek (mictielijst) bij. Als u deze lijsten op tijd invult, kunnen wij u sneller de beste zorg bieden. Als het u niet lukt om de vragenlijst online in te vullen bel ons dan op (076) 595 10 32 zodat we u verder kunnen helpen.

Uw eerste bezoek

Voor een afspraak in ons bekkenbodemcentrum wordt u doorgestuurd door uw huisarts of een specialist. Tijdens uw eerste bezoek bespreekt u uw klachten met de gynaecoloog, uroloog en/of verpleegkundig specialist. Omdat Amphia een opleidingsziekenhuis is kan het ook zijn dat u een afspraak met een arts in opleiding tot specialist (AIOS) heeft. Samen bespreekt u de vragenlijst die u online heeft ingevuld. Ook wordt het plasdagboekje (mictielijst) die u heeft ingevuld besproken. Vergeet dus niet om deze mee te nemen.

Bij uw eerste bezoek aan het bekkenbodemcentrum wordt er een inwendig lichamelijk onderzoek verricht. Dit betekent dat er onderzoek wordt gedaan binnen uw lichaam. Als u ook een afspraak met de uroloog heeft, wordt uw blaas onderzocht. Er wordt dan via de plasbuis in de blaas gekeken. Dit onderzoek heet cystoscopie.

Tijdens het bezoek hoort u meteen de eerste resultaten of bevindingen. En welke opties er zijn voor behandeling. Soms is het nodig dat de specialist nog met andere specialisten uit het team overlegt. Of dat er nog meer onderzoek nodig is. Dan zal er nog een (telefonische) vervolgafspraak gepland worden.

Hier leest u meer over cystoscopie

Vervolgbezoeken

In een (telefonische) vervolgafspraak bespreekt de specialist samen met u of de behandeling werkt en wat u ervan merkt. Als het nodig is, wordt uw behandeling aangepast. Een volgende afspraak is niet altijd nodig. Dit hangt af van de behandeling en van uw klachten. Soms is nog extra onderzoek nodig. U krijgt de uitslag daarvan tijdens een volgend bezoek of telefonisch. 

Verzakking

Wist je dat je ook een verzakking kunt krijgen als je geen baarmoeder meer hebt? Een verzakking kan erg vervelend zijn en veel invloed hebben op je dagelijkse bezigheden. Vaak is er wel iets aan te doen. Bespreek daarom je klachten met je huisarts. Als het nodig is word je doorverwezen naar het bekkenbodemcentrum.

Meer over verzakkingen

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 32
Topzorg

Label