Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Borstonderzoek

Als u klachten heeft of zich zorgen maakt, bijvoorbeeld wanneer u iets vreemds aan uw borst(en) heeft opgemerkt, wilt u zo snel mogelijk zekerheid en de beste behandeling. Bij de afdeling Borstonderzoek kunt u snel terecht. Alle onderzoeken vinden zo mogelijk plaats op 1 dag en bij goed nieuws krijgt u vaak meteen de uitslag.

Soms is verder onderzoek nodig voordat wij de uitslag met u kunnen delen. U kunt dan rekenen op een professioneel en gedreven team van artsen, laboranten, verpleegkundig specialisten en andere hulpverleners met verschillende soorten kennis. Zij werken nauw met elkaar samen om u de beste zorg op maat te geven.

Ik maak me zorgen

Er zijn verschillende redenen waarom u zich zorgen kunt maken. Misschien heeft u zelf een knobbeltje gevoeld of iets anders vreemds aan uw borst gemerkt. Belangrijk is dat als u zich zorgen maakt, u niet in onzekerheid blijft en een afspraak maakt bij uw huisarts. Uw huisarts zal u doorverwijzen naar onze afdeling Borstonderzoek. U kunt hier snel terecht voor een afspraak.

In de meeste gevallen blijkt er gelukkig niets aan de hand te zijn en kunt u na het onderzoek met een gerust hart naar huis.

Ik ben doorverwezen

Als u doorverwezen bent door uw huisarts voor een borstonderzoek, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Bij afdeling Borstonderzoek worden de meeste onderzoeken op 1 dag gedaan.

Tijdens uw eerste afspraak wordt door de röntgenlaborant een borstfoto (mammografie) gemaakt en soms daarna een echografie door de radioloog. Bent u jonger dan 30 jaar? Dan wordt er geen borstfoto maar wel een echografie gemaakt. Soms is er ook nog onderzoek met een biopt nodig. De radioloog bespreekt dit vooraf met u. Bij een biopt wordt onder plaatselijke verdoving via een naaldje weefsel uit uw borst genomen om verder te onderzoeken. Van de borstfoto en de eventuele echo krijgt u nog dezelfde dag de uitslag. Als er een biopt is gedaan, zal een van de verpleegkundig specialisten u wat meer uitleg geven en krijgt u een nieuwe afspraak voor de uitslag. Deze wordt meestal een aantal werkdagen na het biopt gepland zodat het weefsel goed bekeken kan worden.

Veel bezoekers van de afdeling Borstonderzoek kunnen zonder verdere behandeling naar huis. Als u wel een behandeling nodig heeft, dan krijgt u hierover advies aan de hand van uw uitslagen. Hoe deze behandeling er uit ziet, is voor iedereen verschillend. Het medisch team bespreekt het behandelvoorstel persoonlijk met u. Uiteraard houden wij rekening met uw persoonlijke situatie en wensen.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 86
Topzorg

Label