Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Schildklier- en bijnierkanker

Schildklier
U bent welkom om een behandelplan te bespreken voor de afwijkingen aan de schildklier of een aandoening aan de bijschildklieren. Bijschildklieren zijn kleine orgaantjes die tegen de schildklier aanliggen en uw calciumhuishouding regelen.

Er zijn verschillende behandelopties van schildklieraandoeningen. Het kan zijn dat er schildklierknobbels zijn of dat de schildklier te hard werkt (Graves) waar een operatie voor nodig is. Soms kunnen schildklierknobbels zo groot worden dat ze klachten geven van druk op de omgeving. Dit wordt struma genoemd. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor zowel goedaardige als kwaadaardige schildklieraandoeningen. Een behandeling aan de schildklier kan een schildklieroperatie zijn of een radiofrequente ablatie (RFA). Samen met u zullen we besluiten om een behandeling te doen of af te wachten.

Bijnier
Bijnieren zijn organen die diep in de buik liggen in de buurt van de nieren. Ze zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van (stress)hormonen in het lichaam. Er kunnen verschillende aandoeningen optreden in de bijnieren, van gezwellen tot overproductie van (stress)hormonen. In sommige gevallen is een bijnieroperatie noodzakelijk. 

In Amphia doen de chirurgen regelmatig bijnieroperaties. Dit wordt meestal door middel van een kijkoperatie gedaan. In Amphia hebben we speciale expertise met de operatierobot. Op die manier kan de bijnier nog preciezer worden verwijderd. Door met een klein team aantal chirurgen te werken, zijn alle chirurgen ervaren in deze operaties.

De beste zorg voor u

De diagnose wordt gesteld door een team van specialisten. Dit heet multidisciplinaire samenwerking. Alle patiënten worden besproken in een gezamenlijk overleg met de internist-endocrinoloog, de endocrien-chirurg, gespecialiseerde radioloog, nucleair geneeskundige en een patholoog. Samen stellen ze de diagnose en maken een behandelvoorstel aangepast op uw situatie.

Spreekuur
Wanneer u of uw naaste schildklierkanker of bijnierkanker heeft, houden de internist-endocrinoloog en de endocrien-chirurg samen spreekuur. Door deze werkwijze ontvangt u sneller een diagnose, een behandelplan en kunt u direct al uw vragen stellen. Ook hoeft u minder vaak voor de verschillende artsen naar het ziekenhuis te komen. Na de behandeling (operatie) hoeft u ook minder vaak op controle te komen, omdat u in 1 bezoek meerdere specialisten ziet.

8,4

Patiëntervaring

De arts was heel prettig in de omgang, goed geïnformeerd en duidelijk.
Bron: Onderzoek patiëntervaringen 2023

Oncologisch Dagcentrum

Als u met medicijnen wordt behandeld, zoals chemotherapie of immunotherapie, gaat u naar ons Dagcentrum. Meer weten?

Ga naar Dagcentrum

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 5072

Label