Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Dieetbehandeling op de polikliniek
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Dieetbehandeling op de polikliniek

Bij verschillende chronische aandoeningen speelt voeding een belangrijke rol. Zoals bij diabetes, nierziekten, hart- en vaatziekten en longziekten. Soms moet u uw voeding aanpassen, bijvoorbeeld door afwijkingen in uw mond, slokdarm of maag. Of bij klachten als verminderde eetlust en ongewenst gewichtsverlies. Uw specialist kanu dan doorverwijzen naar een diëtist. Die begeleidt u en geeft u een persoonlijk dieetadvies op maat.

Behandeling

U kunt terecht bij onze polikliniek voor onderzoek en behandeling wanneer uw specialist u heeft doorverwezen vanwege:

  • Diabetes mellitus met insulinetherapie
  • Verminderde nierfunctie of nierfunctie vervangende therapie
  • Ongewenst gewichtsverlies of ondervoeding bij oncologische aandoeningen
  • Ongewenst gewichtsverlies in combinatie met een operatie op korte termijn
  • Kinderen met ongewenst gewichtsverlies of een afbuigende groeicurve
  • Kinderen met diabetes mellitus

U wordt behandeld door diëtisten die geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister. Iedere diëtist heeft een eigen aandachtsgebied en specialisme.

Maatwerk
Ieder mens is anders, dus elke behandeling door de diëtist is maatwerk. Tijdens uw eerste bezoek aan de diëtist stellen wij u daarom veel vragen: over uw eetgewoontes, uw gezondheid, uw verwachtingen en wensen. Daarna stelt de diëtist samen met u een behandelplan en een persoonlijk advies op. Hierbij houdt hij rekening met uw individuele wensen, sociale omstandigheden en financiële mogelijkheden.

In de volgende consulten geeft de diëtist uitleg en informatie over uw voeding. Hij stemt de adviezen over uw voeding af op uw persoonlijke situatie en zoekt samen met u naar oplossingen voor eventuele knelpunten. De diëtist helpt u leren omgaan met uw dieet, ook tijdens speciale gelegenheden als een vakantie, een feest of een etentje. U kunt bij hem terecht voor alle vragen en problemen op het gebied van voeding.

De diëtist legt de behandeling vast in een dossier en informeert de verwijzend specialist. Indien nodig overlegt de diëtist ook met bijvoorbeeld uw behandelend arts of andere disciplines, zoals de verpleegkundige of logopedist.

Afspraak

Neem bij de eerste behandeling uw paspoort of identiteitskaart mee vanwege uw burgerservicenummer (BSN).
Voor vragen kunt u de afdeling bereiken op telefoonnummer (076) 595 30 75.

Kruiden en specerijen op lepels

Meer informatie voor u

Meer lezen over diëtetiek in Amphia?

Ga naar afdeling Diëtetiek

Label