Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Vallen en/ of onderzoek naar loopproblemen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Vallen en/ of onderzoek naar loopproblemen

De polikliniek in Breda:
Amphia 
Molengracht 21
4818 CK Breda

Polikliniek
Route 106
Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 16:30 uur
Afdelingsnummer: (076) 595 1047

De polikliniek in Oosterhout:
Amphia 
Pasteurlaan 9
4901 DH Oosterhout

Polikliniek
Route 9
Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 16:30 uur

Afdelingsnummer: (076) 595 1047

 

Waarom onderzoek naar uw loopproblemen en vallen?

Problemen met lopen en bewegen, of het veelvuldig of zonder duidelijke oorzaak vallen, worden meestal veroorzaakt door een combinatie van meerdere aandoeningen. Bijvoorbeeld aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals artrose van de heup en knieën, zichtproblemen,  een verminderde balans of een verminderd uithoudingsvermogen,  maar ook hart-en vaatziekten (lage bloedruk, hartritmestoornissen), een afgenomen spierkracht en medicatie kunnen een oorzaak zijn.  Het is belangrijk om te achterhalen wat de precieze oorzaak is van een val of uw loopproblemen. Het kan namelijk grote gevolgen hebben op uw zelfredzaamheid. Door de oorzaak te achterhalen proberen we een volgende val te voorkomen en het lopen te verbeteren.

Met u en een ervaren team van verschillende zorgverleners werken we samen

Naast een gesprek met u en uw familie/ mantelzorger wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaken van de achteruitgang van de mobiliteit en het vallen. Er wordt o.a. een lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek, een hartfilmpje, bloeddrukmeting en een meting van de mobiliteit en evt spierkracht uitgevoerd. Het kan zijn dat de geriater nog aanvullende onderzoeken afspreekt zoals een scan van de hersenen of onderzoek naar geheugenproblemen en stemmingsstoornissen. 

De geriater informeert u over de mogelijkheden van behandeling, waarna u samen met de arts de keuze maakt over de meest geschikte behandeling.

onderzoek

Meer informatie voor u

Meer lezen over geriatrie in Amphia?

Ga naar afdeling Geriatrie

Label