Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Spatadercentrum

Heeft u last van spataderen of andere problemen met uw aderen? Bij het Spatadercentrum bekijken we wat er aan de hand is en voeren we behandelingen uit. Voor een behandeling bij het Spatadercentrum stuurt uw huisarts of medisch specialist u door. Na een telefonisch gesprek maken we dan een afspraak voor u.

Uw eerste bezoek

Onze dermatologen en vaatchirurgen gebruiken hun kennis en ervaring om u de beste zorg te bieden. Uw eerste afspraak heeft u samen met de chirurg en/of de dermatoloog. Hierdoor weet u snel waar u aan toe bent.

Tijdens uw eerste bezoek bespreken wij uw klachten en doen lichamelijk onderzoek. Ook onderzoeken wij meteen uw aderen. Dit gebeurt meestal met een doppler- of duplexonderzoek. De arts krijgt door geluidsgolven en echo’s uw bloedvaten goed in beeld. Ook bekijkt de arts hoe het bloed stroomt en of de kleppen goed werken. De kleppen zorgen ervoor dat uw bloed niet terug naar uw voeten stroomt. Dit onderzoek is pijnloos en brengt geen schade aan. 

Uw behandeling hangt af van uw klachten en de resultaten van het onderzoek. Sommige behandelingen starten we dezelfde dag nog. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u meteen steunkousen nodig heeft. Een bandagist helpt u daarbij. Voor een ingreep aan uw spataderen moet u een tweede afspraak maken.

Het overgrote deel van de spataderbehandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld de laserbehandeling of een operatie. Wel zijn hiervoor verschillende criteria waaraan uw spatader moet voldoen. De arts zal dit met u bespreken. Het eigen risico wordt wel in rekening gebracht door de verzekeraar.  

Voorbereiding op uw afspraak

  • Gebruik op de dag van uw bezoek aan het Spatadercentrum Amphia geen crème of lotion op uw benen.
  • Gebruikt u een elastische kous? Neem deze dan mee. 
  • Tijdens uw eerste bezoek voeren we eventuele onderzoeken direct uit. Hiervoor dient u uw benen te ontbloten, houdt hier rekening mee met uw kleding.
  • Wanneer de arts u een operatie adviseert, dan kunt u direct een bezoek brengen aan het Voorbereidingsplein. Hier ontvangt u alle informatie over de verdoving en de (dag)opname in het ziekenhuis.
  • Houd er dus rekening mee dat uw bezoek aan het Spatadercentrum Amphia enkele uren kan duren.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(0162) 327 222

Label