Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Sint Joseph Ziekenhuis (1968)

Sint Joseph Ziekenhuis (1968)

Historie van het ziekenhuis in Oosterhout
Tussen 1962 en 1968 wordt het oude Sint-Jozef Gesticht verbouwd en uitgebreid. In 1968 is het heropend als Sint Joseph Ziekenhuis. In 1973 is het nieuwe ziekenhuis aan de Pasteurlaan met 225 bedden klaar. Dat ontwikkelt zich snel tot een modern ziekenhuis. Ze werken nauw samen met huisartsen. Wekelijks zijn er contact- en bijscholingsmogelijkheden en ze delen een laboratorium met de huisartsen.

De schaalvergroting in de zorg gaat ook aan Oosterhout niet voorbij. Vanaf 1976 is duidelijk dat er moet worden gefuseerd met het Dongemond Sint-Theresia uit Raamsdonksveer. Dat stuit op hevige tegenstand in Raamsdonksveer, omdat het betekent dat het ziekenhuis daar zal verdwijnen. En dat naar Oosterhout moeten. In 1990 gaat de fusie toch door en komt het Pasteurziekenhuis tot stand.

Lees meer over Pasteurziekenhuis
Verpleegkundigen aan het bed
Intensive Care, 1972. Foto: Particuliere collectie
Mensen lunchen in een zaal
Het restaurant, rond 1985.
Achterkant Sint Joseph Ziekenhuis
Achterkant van het ziekenhuis met barakken voor de bejaarden, rond 1972. Foto: Particuliere collectie
Zaal met bedden en gordijnen
Een van de zalen, rond 1965. Foto: Particuliere collectie

Meer lezen over de geschiedenis van Amphia?

Ga naar pagina Historie

Label