Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Pasteurziekenhuis (1990)

Pasteurziekenhuis (1990)

Historie van het ziekenhuis in Oosterhout
Het ziekenhuis ontstaat uit een fusie tussen Dongemond Sint-Theresia Ziekenhuis uit Raamsdonksveer en Sint Joseph Ziekenhuis uit Oosterhout. Het Pasteurziekenhuis wordt begin jaren '90 uitgebreid met een nieuwe vleugel. Zo wordt er plek gemaakt voor het Dongemond Sint-Theresia. In maart 1993 wordt het officieel geopend.

Het Pasteurziekenhuis zal maar kort bestaan. De rijksoverheid wil eigenlijk één ziekenhuisorganisatie in de regio. Enkele jaren na de fusie zijn daarom opnieuw fusiebesprekingen. Dit keer met het Interconfessioneel Ziekenhuis De Baronie en het Ignatius Ziekenhuis. Het doel van de fusie is om de krachten te bundelen tot een compleet, goed gespreid en op elkaar afgestemd aanbod van medische voorzieningen in de regio.

Op 1 januari 2001 fuseren de drie instellingen tot Amphia Ziekenhuis. Het gebouw van het Pasteurziekenhuis blijft in gebruik en wordt nu ‘Amphia, locatie Pasteurlaan’ genoemd.

Logo Pasteur Ziekenhuis op bord voor pand

Meer lezen over de geschiedenis van Amphia?

Ga naar pagina Historie

Label