Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Endocrinologie

Heeft u (mogelijk) een ziekte aan uw schildklier, alvleesklier of hypofyse? Of een botziekte? Dan helpen we u op de Endocrinologie polikliniek. Deze polikliniek is onderdeel van de afdeling Interne Geneeskunde. 

Uw eerste bezoek
Een arts of uw huisarts heeft u doorgestuurd naar de polikliniek Interne Geneeskunde. Bij uw eerste bezoek heeft u een afspraak met een internist, een internist-endocrinoloog of een verpleegkundige. Een internist weet alles over de organen in uw lichaam. Een internist-endocrinoloog weet extra veel over botziektes. En over de organen die hormonen maken. Zoals de schildklier, alvleesklier, bijnieren en hypofyse. Het eerste bezoek duurt 30 tot 45 minuten. Bij dit onderzoek praten we uitgebreid over uw klacht. En als het nodig is, onderzoekt de internist uw lichaam.

Voorbereiding eerste bezoek

We zien graag dat u een lijst meeneemt met medicijnen die u op dit moment gebruikt. Als u ergens allergisch voor bent, mag u dit ook laten weten. Heeft u vragen? Schrijf ze op en neem ze mee naar uw afspraak.

Uw volgende bezoeken
Vaak komt u terug voor controles. Dan is het belangrijk dat u op tijd (bloed)onderzoek laat doen. Zo kunnen we de uitslag ervan bespreken tijdens de afspraak. Ook bij deze afspraken is het handig om uw vragen vooraf op te schrijven.

Samenwerking

De internist-endocrinologen werken veel samen met chirurgen, radiologen en nucleair geneeskundigen. Zij overleggen elke week met elkaar. Dit heet het multidisciplinaire overleg. Ze praten over patiënten met endocriene tumoren. Denk aan schildklierkanker, ziektes van de (bij)schildklier of bijnier en neuro-endocriene tumoren. Daarnaast werken zij voor verschillende endocrinologische ziektes samen met andere artsen in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld met artsen van de afdelingen Gynaecologie, Oogheelkunde, Chirurgie en Orthopedie.

Endocrinologische ziektes:

Suikerziekte

Suikerziekte (diabetes) komt veel voor. Deze ziekte ontstaat als u te weinig van het hormoon insuline heeft. Of als u minder gevoelig bent voor dit hormoon. Op onze Diabetespolikliniek controleren en behandelen we alle soorten diabetes. Wilt u meer weten?

Ga naar polikliniek
Suikerziekte

Schildklierziektes

De schildklier is een klier in uw hals die hormonen maakt. Deze werkt soms te snel of juist te langzaam. Als u hier last van heeft, helpen wij u op de Schildklierpolikliniek. We behandelen ook mensen met schildklierknobbels (schildkliernodi) en schildklierkanker. Wilt u meer weten?

Ga naar polikliniek
Schildklierziektes

Metabole botziekes en osteoporose

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van botontkalking en botziektes die niet vaak voorkomen. Als u één van deze ziektes heeft, is het belangrijk dat we u behandelen. Zo voorkomen we dat u botbreuken en klachten krijgt. Wilt u meer weten?

Ga naar polikliniek
Metabole botziekes en osteoporose

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 50 72

Label