Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Immunotherapiecentrum

Uw specialist kan een behandeling met immunotherapie voorschrijven wanneer u een kwaadaardige vorm van kanker heeft. Immunotherapie is een behandeling van kanker met medicijnen die uw afweersysteem versterken. Zo kan het kankercellen beter herkennen en vernietigen. Daarbij krijgt u ‘eigen’ antilichamen en afweercellen toegediend, of antilichamen die buiten uw lichaam zijn nagemaakt.

Onze aandachtsgebieden

Wij richten ons in het immunotherapie veel op:

Een deel van deze behandelingen vindt plaats in studieverband en wordt niet als reguliere behandeling aangeboden. Immunotherapie wordt meestal toegediend via een infuus.

Amphia werkt voor de behandeling van uitgezaaide melanomen nauw samen met ziekenhuizen in de regio. Dit doen we binnen het oncologisch netwerk EMBRAZE . Ziekenhuizen uit dit netwerk kunnen mensen naar Amphia verwijzen voor behandeling. Daarnaast werken we binnen dit netwerk nauw samen met het Erasmus MC en Instituut Verbeeten, die we kunnen betrekken bij het bepalen van het behandelplan. Ook voor behandelingen in studieverband werkt Amphia nauw samen met het Erasmus MC en waar nodig met andere expertisecentra.

 

Wat is immunotherapie?

Wilt u meer weten over immunotherapie? Bekijk de video.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 42 98
Topzorg

Label