Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Hematologie

Hematologie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met afwijkingen van het bloed, de bloedvormende weefsels en de lymfeklieren. Hematologie is een specialisme binnen de interne geneeskunde.

Binnen het Oncologisch Centrum is een gespecialiseerde polikliniek voor hematologie. Op de polikliniek werken 3 internist-hematologen en een verpleegkundig specialist die samen met u een onderzoekstraject of behandelproces ingaan. De doktersassistentes ondersteunen de specialisten met het inplannen van onderzoeken en behandelingen. Ook kunnen internist-hematologen/oncologen hier beenmergpuncties uitvoeren.

Op onze afdeling behandelen wij bijna alle hematologische ziektes, zoals acute myeloide leukemie, lymfeklierkanker, chronische vormen van leukemie, multipel myeloom, myeloproliferatieve ziektes, maar ook goedaardige hematologische ziektebeelden zoals stollingsproblemen en sikkelcelziekte. Wanneer de resultaten van onderzoek uitwijzen dat u een hematologische aandoening heeft, volgt een behandelplan.

De behandelingen lopen uiteen van bloedtransfusies tot een afwachtend beleid medicijnen, chemotherapie, bestraling en nabehandeling stamceltransplantaties.

8,8

Patiëntervaring

Voldoende tijd en ruimte om mijn verhaal aan te horen, goede uitleg van alle onderzoeken die gingen gebeuren. Ik werd serieus genomen.
Bron: Onderzoek patiëntervaringen 2023

Wij zijn sterk in

  • Goede, persoonlijke zorg. U kunt rekenen op kwalitatief hoogwaardige zorg en een persoonlijke benadering: uw wensen en die van uw naasten zijn daarbij het uitgangspunt.
  • Teamwerk. Op onze afdeling staat een ervaren en gespecialiseerd team voor u klaar.
  • Zorg op maat. De internist-hematologen bespreken gezamenlijk patiënten met het Erasmus Medisch Centrum. Zo stemmen zij het onderzoek en de behandeling zo goed mogelijk af op ieders unieke situatie en volgens de laatste richtlijnen.
  • Uitgebreide behandelopties. Op het gebied van hematologie hebben we uitgebreide behandelopties met chemotherapie, immunotherapie en bestraling. De hematologen zitten in alle landelijke werkgroepen en zijn op deze manier altijd op de hoogte van de meeste recente ontwikkelingen. Ook palliatieve zorg is een aandachtspunt.

Oncologisch Dagcentrum

Als u met medicijnen wordt behandeld, zoals chemotherapie of immunotherapie, gaat u naar ons Dagcentrum. Meer weten?

Ga naar Dagcentrum

Wetenschappelijk onderzoek

In Amphia wordt veel wetenschappelijk onderzoek verricht om de zorg bij hematologische aandoeningen te verbeteren. Misschien wordt aan u gevraagd of u mee wil doen aan wetenschappelijk onderzoek. U vindt meer informatie op kanker.nl en in deze informatiebrochure van de Rijksoverheid.

Verpleegafdeling

Op de verpleegafdeling Hematologie en Oncologie (Interne Geneeskunde en Longoncologie) worden patiënten opgenomen voor onderzoek naar of behandeling van de oncologische of hematologische ziekte. De afdeling heeft 40 oncologische bedden en 10 hematologische intensieve zorg bedden. Sommige chemokuren, die meerdere dagen duren, worden hier gegeven.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 06
Topzorg

Label