Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Huidkanker

Bij de behandeling van huidkanker zijn veel verschillende specialisten betrokken, zoals dermatologen, chirurgen, pathologen en radiologen. Wanneer huidkanker is uitgezaaid, krijgt u ook te maken met oncologen, radiotherapeuten en zo nodig neurologen en anesthesiologen. Deze specialisten overleggen samen over de patiënten. Dat noemen we een multidisciplinair behandelteam. Per persoon kijken we wat de beste behandeling is. Dit bespreken de betrokken specialisten tijdens een wekelijks overleg.

Uw behandeling
Er kunnen verschillende behandelingen ingezet worden, zoals een operatie waarbij lymfeklieren verwijderd worden, mohs-chirurgie, doelgerichte therapie of immunotherapie.

Preventie van huidkanker

Goede bescherming tegen de zon vermindert de kans op huidkanker. Smeer u op zonnige dagen dus regelmatig in met beschermingsfactor 30 en draag een hoed of pet, zeker wanneer u haaruitval op uw hoofd heeft.

8,5

Patiëntervaring

Ik ben snel geholpen en er is goed doorgepakt, de vervolgafspraken konden snel plaatsvinden, erg prettig en het belangrijkste!
Bron: Onderzoek patiëntervaringen 2020

Oncologisch Dagcentrum

Als u met medicijnen wordt behandeld, zoals chemotherapie of immunotherapie, gaat u naar ons Dagcentrum. Meer weten?

Ga naar Dagcentrum
Patiënt in stoel en verpleegkundige

Verpleegkundig specialist oncologie

Bij uw behandeling is naast een medisch specialist ook een verpleegkundig specialist betrokken. Deze is speciaal opgeleid om bepaalde medische handelingen uit te mogen voeren. Een verpleegkundig specialist oncologie is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker en is ook uw eerste aanspreekpunt. Hij of zij is bevoegd om lichamelijk onderzoek te doen, onderzoeken aan te vragen en medicijnen voor te schrijven en overlegt regelmatig met uw specialist over uw situatie.

U en uw naasten kunnen bij de verpleegkundig specialist terecht:

  • Met vragen over onderzoeken
  • Met vragen over de behandeling
  • Met vragen over de werking en bijwerkingen van medicijnen
  • Bij onzekerheden en lichamelijke en psychische klachten
  • Voor praktische informatie en adviezen over het omgaan met uw beperkingen.

Huidtumoren weghalen (Mohs chirurgie)

Bij Mohs chirurgie halen we huidtumoren weg met weinig schade voor de omliggende huid. De Mohs behandeling in Amphia vindt plaats door een gespecialiseerd Mohs behandelteam. Dit team bestaat uit zeer ervaren en gespecialiseerde dermatologen, 2 doktersassistenten en een medisch laborant. Tijdens de ingreep overlegt de dermatoloog via telepathologie met de patholoog. De dermatologen werken daarnaast samen met plastisch chirurgen, kno-artsen en oogartsen om zo voor iedere patiënt de juiste behandeling met het beste resultaat te kunnen bereiken.

Ga naar Mohs-chirurgie

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 20

Label